Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

По 10 000 лева гаранция за тримата руски агенти, шпионирали в завод ''Арсенал''

OFFNews 16 декември 2021 в 18:18 1235 1

Тримата чужденци, задържани за шпионаж в завод "Арсенал", бяха пуснати под гаранция от Пловдивския aпелативен съд, предаде БНТ.

В началото на октомври двама литовци и един руснак бяха арестувани по подозрение, че са изнесли информация от военния завод "Арсенал". И тримата са заемали високи постове в завода, като са отговаряли за иновациите.

Първо били в отпуск до 17 септември, след което обаче не са отишли на работа. След като от завода установили, че липсват няколко изделия, както и документи за тях, които представят чувствителна фирмена информация, подали сигнал. 

Чужденците бяха арестувани на граничния пункт "Кулата". В автомобилите, с които са се придвижвали, бяха открити липсващите от завода книжа и вещи.

Днес Апелативният съд в Пловдив определи гаранция от по 10 000 лева за всеки. 

Според съда няма опасност те да извършат престъпление, ако бъдат освободени с по-лека мярка за неотклонение, предвид тяхното чисто съдебно минало и установен социален статус.

Спрямо обвиняемите са повдигнати пет обвинения за изнасяне на секретни документи, включително и за кражба от оръжейницата.

Днешното определение на съда е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!