Пловдивският окръжен съд пусна 10 затворници на свобода

OFFNews 26 февруари 2015 в 16:39 2105 1

Пловдивският окръжен съд пусна 10 затворници на свобода

Пловдивският Окръжен съд е одобрил предложенията за предсрочно освобождаване на затворници, съобщиха от съда.

Днес състав на съда разгледа 10 дела с предмет условно предсрочно освобождаване на лишени от свобода. Делата са образувани по предложение на комисия, председателствана от началника на затвора Пловдив, за освобождаване от изтърпяване на остатъка от наказанието лишаване от свобода.

Съобразно разпоредбите на Наказателния кодекс, това е допустимо по отношение на осъдени, които с примерно поведение и честно отношение към труда са дали доказателства за своето поправяне, като са изтърпели не по-малко от половината от наложеното наказание, а за рецидивистите – две трети. Уважени бяха всичките 10 предложения за предсрочно освобождаване на затворниците. Те са осъждани предимно за разпространение на наркотици, кражби, грабежи и източване на кредитни карти.

Съдът намери, че са имали примерно поведение, съвестно са изпълнявали възложените им трудови задължения и неизтърпеният остатък от наложените им наказания е сравнително малък. На двама от тях съдът определи пробационни мерки – единият е с мярка „Ограничения в свободното придвижване”, т.е. с поставяне на електронна гривна, а другия със „Задължителна регистрация по настоящ адрес”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови