Пернишкият прокурор на свобода, нямало доказателства за побой

OFFNews 14 октомври 2023 в 16:55 2092 1

Арест

Снимка Pixabay

Бисер Михайлов бе задържан вчера.

Задържаният след сигнал за побой на съпругата му прокурор от Перник Бисер Михайлов ще бъде освободен. Няма да му бъде удължена мярката за неотклонение, тъй като няма категорични доказателства, че е посегнал на жена си.

Това стана ясно след приключило днес заседание на съда, който гледа мярката.

Прокурорът бе задържан вчера, а съпругата му настанена в болница, след като дъщеря им сигнализирала на телефон 112 за домашно насилие.

Днес съпругата отрича да е била бита, прокурорът също заяви в съда, че никога не ѝ е посягал. Според защитата сигналът до 112 е дал грешна информация.

Още за случая

Дъщеря им е подала сигнала, но не е била очевидец на побоя, стана ясно в залата. В свидетелствата си казва единствено, че чула скандала и заварила майка си да лежи на пода.

Спорен според съда е въпросът дали съпругата на прокурора е губила съзнание. Според съда показанията на дъщерята относно това са противоречиви и не съвпадат с думите на майка ѝ. Друга свидетелка пък потвърждава, че е имало семеен скандал, но че съпругата е била по-агресивната страна, предаде БНТ.

Адвокатът на Михайлов коментира пред журналисти, че повдигането на това обвинение е медиен шум и подчерта, че не бива родителите на Васил Михайлов да търпят последствия заради деянията на пълнолетния си син, допълва БНТ.

Васил Михайлов е медийно известният прокурорски син от Перник, срещу когото има вече осем повдигнати обвинения, вкл. за побой и заплаха за убийство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика