Панов: Не се страхувам, но няма да бъда и безразсъден

OFFNews 08 юни 2017 в 14:02 2790 1

Панов: Не се страхувам, но няма да бъда и безразсъден

Не се страхувам, но няма да бъда и безразсъден. Така председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов отговори на въпроса дали се страхува за живота си след инцидента с автомобила на Националната служба за охрана (НСО), който ползва.

Случаят вече се проверява от прокуратурата. Панов отказа да разгласи какво е установено до тук.

Панов каза, че шофьорът веднага се е обадил в НСО, а самият той е написал писмо до директора на службата. На въпрос дали шофьорът му, който е служител на НСО, е оставял колата без надзор председателят на ВКС отговори: "Не мога да кажа. С този шофьор от самото начало на мандата ми е човекът, който управлява автомобила на НСО и аз не съм го виждал да оставя колата без надзор, без поглед върху нея", съобщава "Правен свят".

Лозан Панов за пореден път отхвърли тезата, че говори политически, включително и с последното си предложение, направено на среща с президента Румен Радев, за свикване на Велико Народно събрание, което да реши дали прокуратурата да бъде извадена от съдебната власт.

"Многократно вече се говори за политика. Не виждам основания за това, споделянето на идеи не е политика. защото в България, във всяка демократична държава, всеки може да сподели идеи и концепции", каза той. И повтори тезата си, че темата за реформата в прокуратурата се заобикаля.

Коментарът му за думите на главния прокурор Сотир Цацаров, че ако попита съдиите ще установи, че те не подкрепят изваждането на прокуратурата от съдебната власт, беше: "Когато този дебат, надявам се, бъде проведен, всеки ще има възможност да каже своето становище. Странен ми е подобен подход, защото дали той е питал към прокурорите, когато е искал да отиде в ЦУМ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови