НСО мълчала 6 дни за развитите болтове на колата на Лозан Панов

OFFNews 07 юни 2017 в 18:47 8471 5

Едва днес НСО е подало информация на прокуратурата за инцидента с колата на председателя на ВКС Лозан Панов. Това става ясно от съобщение на службата за охрана от днес.

Случката е от миналия четвъртък, но за нея се разбра едва вчера след срещата на съдия №1 с президента Румен Радев.

На 1 юни след края на заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), Панов и шофьорът му от НСО се отправили към Берковица, където висшият магистрат присъствал на церемонията по встъпване в длъжност на новия председател на Районния съд в града Юлита Георгиева.

На връщане двамата чули странен шум, идващ от задната част на автомобила. След като спрели край село Бързия и слезли от колата, Панов и шофьорът му установили, че два от болтовете на задната лява гума липсват, а останалите три са разхлабени.

Служителят на НСО веднага докладвал на ръководството на службата и шефът й Ангел Антонов се чул с Панов. На следващия ден от кабинета на председателя на ВКС са изпратили официално писмо за инцидента до НСО, а оттам ги уведомили, че проверяват случая.

Днес от НСО обясниха, че проверката им е била насочена за установяване на причините и условията, довели до разхлабване и липса на болтове на задно ляво колело на автомобила на председателя на ВКС.

Технически специалисти на НСО са извършили оглед на автомобила, преглед на всички документи за извършени ремонти и техническо обслужване, на записите от служебното видеонаблюдение в гаража и на мястото за паркиране, както и на ежедневната проверка на контролно-техническия пункт за готовността на автомобила за експлоатация на 01.06.2017 г.

"Събраните от служебната проверка материали са докладвани от комисията на началника на НСО на 07.06.2017 г. и по негово разпореждане са изпратени на Софийска военноокръжна прокуратура по компетентност", пише в съобщението на службата за охрана.

По-рано днес след среща с президента Румен Радев главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че нито Панов, нито от НСО са уведомили прокуратурата за случая. Цацаров разпоредил проверка веднага, след като президентът го информирал за случая.

„Президентът ме информира, че след като е разбрал вчера за инцидента от колегата Панов е разпоредил незабавно проверка, в качеството си на висшестоящ на националната служба за охрана. Тази проверка е в ход и е интензивна“, каза главният прокурор.

В същото време стана ясно, че Военно-окръжна прокуратура се е самосезирала още вчера, след изявление на Панов пред журналисти, в което той само загатва за случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

5

Denis Rizanov

07.06 2017 в 20:49

Обаче тука темата е друга. За тоя не вярвам някой да пише песни. Ще мине между новините.

http://ow.ly/YoQF30cp2ER

42249

4

Denis Rizanov

07.06 2017 в 20:45

Какво ли ще стане с НСО ако развият болтове на една от многото коли на премиера Боко Трети???

Щеше да има нова песен, ЩОТО БЪЛГАРИТЕ НЯМАМЕ ПЕСЕН ЗА ТАКЪВ СЛУЧАЙ, А КЛАСИКАТА КАТО "мАГЬОСНИКЪТ ОТ оЗ" е непозната твърде по тези ширини. Както когато се гътна омразната айрънмейдън в дребнобритания. Хората пеха, поркаха бира и се радваха на смъртта и.
Ding Dong! The Witch Is Dead!

18551

2

Нострадамус

07.06 2017 в 19:44

Какво ли ще стане с НСО ако развият болтове на една от многото коли на премиера Боко Трети???

63994

1

Red or Dead

07.06 2017 в 19:12

лИзан ходи ли да му леят куршум...