Оправдаха окончателно Перата за свинските опашки

OFFNews - Бургас 03 август 2017 в 11:58 17150 2

Няма доказателства, които да сочат, че именно Петър Низамов – Перата е арестувал незаконно афганистански мигранти през миналата година. Това е решението на Окръжния съд в Бургас, който потвърждава тезата на районните магистрати, че Низамов е невинен.

Прокуратурата протестираше твърдението на предходната инстанция, че Перата не е виновен по обвиненията, че на 10 април миналата година в близост до с. Евренозово, община Малко Търново е арестувал незаконно трима афганистанци, като ги е вързал с т. нар. свински опашки.

Окръжният съд е преценил, че разпознаването на Низамов от тях е извършено не на живо, а по снимка. В този момент, той е бил арестуван, така че това е можело да стане в присъствието на негов адвокат. Отделно, в протоколите за разпознаване пък липсват имена и подписи на полицаи. Другите разпитани свидетели също не са посочили Перата като човекът, връзвал афганистанците. Видеото, което бе качено в Интернет пък е неясно и не се разбира участието на Низамов.

Съдът е категоричен, че афганистанците са задържани незаконно, но по никакъв начин не е доказано, че именно Низамов е извършил това.

Решението на Окръжния съд е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

03.08 2017 в 17:17

Може би е ирония на съдбата как тези гласовити български патреоти Низамов и Джамбазки са с турски фамилии.
 
X

Да помогнем на украинските деца!