Окончателно: Трима от 'Килърите' получиха доживотен затвор

OFFNews 01 декември 2017 в 17:09 19203 1

Трима от групата за мокри поръчки, станала известна като "Килърите", получиха доживотен затвор. 

Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца и Георги Вълев ще лежат доживот в затвора без право на замяна заради участието си в две поръчкови убийства – на адвокат и на бизнесмен. Най-тежката присъда беше потвърдена от последната съдебна инстанция, съобщи БНТ. 

Те вече излежават присъди за други престъпления по същото дело. 

Тримата бяха признати за виновни за убийството на великотърновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев през 2009 г. 

Престъпната група беше осъдена още за палежи, взривове, побои, лихварство и незаконни оръжия. На свобода е само Янко Попов-Туцо заради влошено здраве. 

Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца и Георги Вълев бяха осъдени на доживотен затвор през 2014 г., но по-късно присъдата беше обявена за несправедлива от ВКС, тъй като според съда е нарушено правото на защита на подсъдимите - част от най-важните свидетели били разпитани само в присъствието на резервен защитник, но не и на останалите адвокати на част от подсъдимите.

Съдът потвърди само частично присъдите от предишните инстанции и върна делото в съда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11962

1

Мюнхен

03.12 2017 в 14:51

Информацията не ви е точна.Само Вълев и Стоянов са осъдени на доживот без право на замяна и то за едно убийство.Тримата-Стоянов,Вълев и Костов са оправдани за убийството на Рачев,а Костов и за това на Лупов.Фактически от 6 обвиняеми за 3 убийства според обвинителния акт,накрая останаха осъдени за 1 убийство двама.И те не са извършители,а подбудители и помагачи.Извършителите ги няма.Българският съд създаде прецедент в световната правораздавателна история-осъжда поръчители и помагачи,без да са налице извършителите,нито да е доказано извършителството на извършителите.
 
X

Да помогнем на украинските деца!