Апелативният съд потвърди доживотните присъди на трима от "Килърите"

OFFNews Последна промяна на 04 май 2016 в 14:09 3780 1

Осъдените отказаха коментар след края на делото

Магистратите от Варненския апелативен съд потвърдиха днес доживотните присъди на групата за убийства „Килърите”.  Това означава, че лидерът на бандата Петър Стоянов-Сумиста, Георги Вълев и Георги Костов-Кеца ще прекарат живота си зад решетките заради убийството на Петър Лупов и Румен Рачев.

Присъдите идват след осем съдебни заседания, разпитани десетки свидетели и 3 дни пледоарии. Трима от петимата подсъдими ще лежат до живот зад решетките, един от тях отнася 10-годишна присъда, а друг е оправдан. Присъдите са без право на замяна.

Състав на Апелативния съд в морската столица потвърди доживотните присъди на Петър Стоянов – Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца за убийствата на бизнесмена Румен Рачев и търновския адвокат Петър Лупов. По обвинението спрямо Райчо Стойнев - че е бил помагач при ликвидирането на Рачев, съдът се произнесе "невиновен" и той беше оправдан. Присъдата на Янко Попов-Туцо – петият подсъдим от т. нар. група на „Килърите“ бе намалена от 17 години на 10 години лишаване от свобода.

След като чуха присъдите си, чието четене бе наблюдавано от журналистите на специален екран в отделна зала, Пешо Сумиста и компания подминаха представителите на медиите, без да направят никакъв коментар.

Адвокат Карен Бейлерян, който представлява всички подсъдими, заяви, че е очаквал да чуе точно такива присъди. И добави, че се надява ВКС, където делото ще се обжалва, да има по-различен поглед върху доказателствата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови