Обвиненият за убийството на Женския пазар остава за постоянно в ареста

OFFNews 14 ноември 2022 в 15:51 1420 0

пазар

Снимка БГНЕС

Местопрестъплението.

Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвинения за убийството на Женския пазар в София, съобщиха от държавното обвинение.

Инцидентът е от 11 ноември, жертвата е на 41 г., а извършителят е 62-годишен негов съсед, който прострелял многократно мъжа. Убиецът и убитият живеели на една площадка в блок на ул. "Стефан Стамболов" и често се карали. В миналото са подавали сигнали един срещу друг в полицията за вербална и физическа агресия. До наказателно производство не се е стигало.

Последният скандал помежду им бил за врата, която 41-годишният е искал да се монтира на площадката, а съседът му – не, съобщиха от СДВР и прокуратурата. Извършителят бе задържан за 72 часа.

Сега СГС сподели доводите на прокурора, че в ранния етап от разследването са събрани достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението. Съдът приема, че е налице и реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение, уточняват от обвинението.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Разследването по случая продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews