Новият шеф на СГС погва съдии за забавени дела

OFFNews 17 юли 2015 в 10:35 7736 2

Снимка БГНЕС

Новият председател на Софийски градски съд (СГС) Калоян Топалов ще сезира Висшия съдебен съвет (ВСС), за да потърси дисциплинарна отговорност за съдиите със забавени дела.

В СГС следват и редица промени, а основната цел е в търговското отделение да работят авторитетни съдии, така че да няма съмнение относно работата им.

"Проблемите ще бъдат решени чрез кадровите промени, които правим, командироването на този етап на колеги, които се ползват с голям авторитет сред нашата гилдия. Нашата идея, на ръководството, е действително в търговско отделение на СГС да са колеги, които се ползват с авторитет сред всички нас, така че да няма никакво съмнение по отношение на тяхната работа", заяви Топалов пред БНР. 

Топалов ще предложи заместниците си в началото на идната седмица с надеждата, че Висшият съдебен съвет ще ги одобри до края на месеца. 

Председателят на СГС подчерта, че вече има представа кои ще са хората, които ще са част от екипа му.  

"За мен е важно в екипа ми да влязат хора, които са отдадени на работата, защото управлението на този съд, подобряването на атмосферата и подобряването на работата не е само отговорност на колегите, но и кауза."

Той коментира и факта, че именно със СГС се свързват "гнилите ябълки" в съдебната система: "Навсякъде има гнили ябълки. Удебеден съм, че в цялата система има гнили ябълки, но за радост, те са изключение". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!