Мъж, опитал да запали полицай, влиза за 6 г. в затвора

OFFNews 13 април 2017 в 13:37 3902 0

Мъж, опитал да запали полицай, влиза за 6 г. в затвора

Мъж от село Вакарел ще лежи 6 години в затвора, след като направил опит да запали полицай. 

Случаят е от 12 май 2016 г. Пийналият още по обяд мъж отишъл в къщата на свой съселянин, който бил ударил дъщерята на подсъдимия. Влязъл в дома му, крещейки: „Ще ви запаля всичките!“ След това той напълнил тубичка от белина с бензин и отново се върнал до дома съседа си с виковете „Сега ще видите! Ще ви запаля!“

По това време пристига полицай от Ихтиман. Подсъдимият Димчев продължил да се държи арогантно и в негово присъствие, като в един момент вдигнал тубата и започнал да прави опити да я запали. Полицаят побързал да го пресрещне и да предотврати пряк сблъсък между нападателя и хората на улицата. Въпреки това Димчев излял бензина от тубата върху главата на полицая, при което течността напоила униформата му.

Отделно от това подсъдимият отправил неколкократно и на висок глас ругатни и заплашителни думи към него „Ще те запаля и тебе! Ще гориш и ти с тях!“ Последвала физическа схватка между двамата, при която Димчев отказвал да предаде тубата, дърпайки я със сила, както и продължил да прави опити да възпламени запалката, насочвайки я към главата на полицая. В един момент той успял да произведе пламък. Пострадалият полицай го загасил с ръка и издърпал тубата.

Тогава на място дошъл полицейски патрул, който задържал Димчев и го отвел в Районното управление. Било образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура – София, което приключило с внесен в съда обвинителен акт.

Софийският окръжен съд наложи наказание от шест години затвор, което мъжът ще изтърпи при първоначален „строг“ режим. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!