Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Марин Марковски: Който убие, изнасили дете, не трябва да излиза от затвора, защото може да го направи пак

OFFNews 21 септември 2019 в 16:25 15640 0

Когато престъпленията са умишлено лишаване от живот - умишлено убийство, не трябва да има съкратено съдебно следствие.

Това заяви пред БНТ адвокат Марин Марковски. Това е необходимо и не е несправедливо, категоричен е правозащитникът.

"Аз съм виждал очите на майките на жертвите. Защитавал съм престъпници, които са непоносими като хора, това е вярно. Но вижте, аз не защитавам престъплението, а човека, който има нужда от помощ", каза Марин Марковски и продължи:

"Когато някой убие дете, изнасили го, тогава той не трябва да излиза навън, защото може да го направи пак. Същността му е на дявол".

Адвокат Марковски коментира и предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийството на студента Андрей Монов. "Съдийската институция винаги трябва да бъде със запазен авторитет, на всяка цена. Истината е над всичко. Съдебната палата не е място за удоволствие, там няма доволни хора", каза адвокатът.

"Първото наказание е кръвното отмъщение, което е било при първобитните родове. Ако се остави правосъдието на пострадалите, те ще кажат "Искаме да го одерем жив". Но следва ли извършителят да бъде наистина одран жив? Не, улицата не трябва да раздава правосъдие. Трябва да се запази принципът, че законите трябва да са в главите и сърцата на мъдреците, на депутатите", добави още Марковски.

"По мое мнение когато се касае за умишлено убийство, не би трябвало да има съкратено съдебно следствие. Но това в никакъв случай не означава несправедливост. Винаги около нас, хората, ще има вампири на два крака, както и непоправими хора", обясни адвокатът и изрази мнението, че доживотната присъда е много по-тежко наказание от смъртното наказание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews