Кметът на Карнобат за арестувания му син: Той не се познава с Миню Стайков

OFFNews 06 септември 2018 в 09:50 6965 0

Кметът на Карнобат за арестувания му син: Той не се познава с Миню Стайков

"Знам със сигурност, че синът ми не се познава с Миню Стайков. Знае кой е, но лично никога не са се срещали". Това заяви пред Нова тв кметът на Карнобат Георги Димитров, чийто 37-годишнен син Иван беше арестуван при вчерашната спецакция в района.

Иван е собственик на сградата, в която се е помещавала незаконната фабрика за производство на цигари, разкрита преди около месец.

Кметът допълни, че едва вчера е разбрал за връзката между Стайков и фабриката.

"Синът ми ми каза, че помещението е било отдадено под наем. Получавал е някакъв наем. Издавал е фактури и си е плащал данъка", посочи Димитров. По думите му теренът е нает преди около две години от фирма.

На въпроса вярно ли е, че наемателят всъщност е портиерът на сградата, той отговори: "Не, мисля, че не е така. Наемателят е старозагорска фирма, а портиерът е бил посредник между нея и сина ми - получаване на парите, подписване на договори и т.н.".

Георги Димитров посочи, че Стайков е бил спонсор на редица общински мероприятия, за което има и съответните документи. Относно снимките от рождени дни на бизнесмена, на които присъстват политици, той заяви: "Доколкото знам, той е помагал на всички. Но тези неща никога не са явни. Не мисля, че е клонил наляво или надясно. Доколкото знам, отношението му е еднакво към двата политически спектъра".

Той потвърди, че портиерите на входа на целия обект са работници на сина му и той плаща техните заплати и осигуровки. „Неговите твърдения са, че той никога не е знаел за това производство. Сигурен съм, че Иван не се познава лично със Стайков. Аз се познавам със Стайков”, каза още Георги Димитров, цитиран от bTV.

Кметът отбеляза също, че синът му не е виждал помещението отвътре. „Влизал е преди една седмица, след като вече е било опразнено. Машините са били изнесени веднага след проверката, останали са климатици, кашони, вижда се кухненски блок, легла и т.н.”, посочи Георги Димитров.

Все още се очаква да стане ясно какви обвинения ще бъдат повдигнати на арестуваните след вчерашната акция. Тази сутрин пред „Винпром Карнобат” е спокойно и не се виждат униформени и въоръжени. Винпромът вече работи, мелничният комплекс също.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови