70 млн. лв. щети нанесла нелегалната фабрика за цигари в Карнобат

OFFNews 05 септември 2018 в 15:36 4450 0

70 млн. лв. щети нанесла нелегалната фабрика за цигари в Карнобат

Щетата, която е нанесла на държавния бюджет откритата край Карнобат нелегална фабрика за цигари, възлиза над 70 млн. лева.

Това каза пред журналисти директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов, който участва в разследването за пране на пари и укриване на данъци, свързано с  „Винпром Карнобат“, „Сис Индустрийс“ и „Топаз Мел“.

По думите на Сарафов както в района на Карнобат, така и в София се провеждат претърсвания и изземания на документи и други веществени доказателства.

„Към момента тук са обезпечени и се провеждат претърсвания и изземвания в 12 обекта. Това са както фабриката, така и няколко други предприятия, а също така и свързани с тях дъщерни търговски дружества. Към момента е задържано за 24 часа лицето Миньо Стайков“, каза още Сарафов.

Той добави, че досъдебното производство е образувано за пране на пари, данъчни престъпления и незаконно притежание на акцизни стоки без бандерол, а основният предмет на делото е свързан с разкритата от Специализираната прокуратура нелегална фабрика за производство на цигари.

„Мерки досега не бяха предприети, тъй като нуждите на разследването и на Държавата предполагат да бъдат хванати „едрите риби“ – организаторите и ръководителите на това нелегално производство“, посочи още Сарафов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови