Калпакчиев: Членове на ВСС имат зависимости, Узунов е част от тях

OFFNews Последна промяна на 24 октомври 2016 в 09:20 2462 2

Снимка бТВ

Представляващият член на Висшият съдебен съвет Димитър Узунов лъже и уронва престижа на съдебната власт.

Това обяви Калин Калпакчиев от ВСС по бТВ. Узунов обвини Калпакчиев, че ще се облагодетелства от европроект за 6 млн. лв., от който ще получи хонорар в размер на 340 хил. лв., без да го е съгласувал с ВСС. Това е лъжа, аз не управлявам този договор и няма да получа хонорар, категоричен е Калпакчиев. На въпрос дали ще съди Узунов за лъжата той обяви, че обмисля и такъв ход.

По думите му лъжите, изречени от представляващия член на ВСС, са в отговор на това, че част от членовете на съвета му поискаха оставката. Поискана е, защото не спазва закона и не осигурява безпристрастно администриране на дейността на ВСС, уточни Калпакчиев.

„Има мнозинство във ВСС, което проявява зависимости, и господин Узунов е част от зависимото мнозинство. Узунов спуска плътна димна завеса над важните въпроси – какво се случва по случая „Яневагейт” например", каза още той.

Почти всичко изречено от Узунов бяха неистини или част от истината, потвърди и съдия Соня Найденова от ВСС. Според нея лошото е, че като отзвук в обществото ще остане само фактът, че за пореден път има скандал в съдебната система. В тази ситуация има и други вредни последици - няма да се разбере как работи държавното обвинение, смята съдия Найденова. 

И тя призна за разделение във ВСС. „В момента не е важно дали си лоялен към закона, а към определена група”, обяви Соня Найденова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови