Инициалите Б.Б. и Ц.Ц. в СРС-тата срещу Десислава Иванчева

OFFNews Последна промяна на 05 юни 2018 в 15:17 18005 7

Инициалите Б.Б. и Ц.Ц. в СРС-тата срещу Десислава Иванчева

Снимка Владимир Клисуров/Фейсбук

В СРС-тата срещу задържаната кметица на район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова се появяват инициалите Б.Б. И Ц.Ц.

Пред журналисти Иванчева цитира прочетен в СРС-тата разговор между бизнесмена Александър Ваклин и подсъдимия като посредник при взимането на подкупа Петко Дюлгеров. В него Ваклин казва: "Не знам защо Б.Б.и ЦЦ я търпят. Ако продължават така цяла София ще се напълни с "иванчеви". Трябва да се вземат някакви мерки".

Днес бившият зам.-кмет на Младост Владимир Клисуров разпространи снимка, на която Иванчева е показала пред медиите лист с част от разговор между двама души по неин адрес. Разговорът между тях е засечен със СРС.

Днес Апелативният специализиран съд отложи за втори път делото за отстраняването от длъжност Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Те двете и адвокатите им настояват да се запознаят с допълнителни 4 папки доказателства - СРС, внесени от прокуратурата по делото.

Предишният опит Апелативният специализиран съд да реши дали Иванчева остава кмет на "Младост" се провали отново заради искане на подсъдимите да прочетат всички материали по делото.

На първа инстанция съдът отстрани Иванчева поста й. Съдиите уважиха искането, което внесе прокуратурата, с мотивите, че оставянето на кметицата и нейната заместничка на поста им ще затрудни разследването.

Повод за отстраняването на Иванчева бе издадена от килията ѝ заповед за уволнението на зам.-кмета Румен Русев. 

Прокуратурата бави проверка по сигнал на Десислава Иванчева срещу инвеститора Димитър Логофетов, който е свидетел по делото срещу нея сега, заяви за OFFNews Петър Кърджилов, пи ар на района, посочен от Иванчева за неин заместник. Днес той е входирал писмо до и.д. кмета на Младост Румен Русев, главния прокурор Сотир Цацаров, зам.-началникът на 7 РУ Ванелен Станков и медиите, в което обяснява какво се случва с подадения сигнал от Иванчева срещу Логофетов на 23 март относно фалшифициране на документи - разлики в подписите на проектанти и подлепване на страници, на проект за жилищна сграда на ул. Св. Преображение" и ул. "Д-р Атанас Москов". Според Кърджилов на 18 април от МВР са изпратили писмо да общината с искане да получат оригиналите на документите за сигнала. Това е ден след ареста на Иванчева, секратерката й Маргарита Стоянова не предала документа на никого от заместниците и той бил открит от Кърджилов чак на 29 май в един кашон в кабинета на Иванчева. 

По този повод Кърджилов уведомява Русев да предприеме мерки по придвижване на документите по сигнала. Въпреки че от 7 РУ му казали, че не е необходимо да се бърза, защото чакат разпореждане на прокуратурата дали да започне проверка по сигнала. 

Кърджилов твърди, че според негова неофициална информация, преписката ще бъде прекратена. 

Той информира кмета Русев, че на 14 юни граждани организират протест срещу строежа на Логофетов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11406

7

Hihi1981

06.06 2018 в 09:18

Работата се размириса!И кво правим са?Къде е Гинка???

22092

6

Стефан

06.06 2018 в 00:35

Почеркът е на човек, който никога в живота си не е писал.
Да съобщя ли мнението си за интелектуални и/му способности?
Модераторът да ми прати писмо че може, и тогава ще. А то каквото мисля, не е 18+. Повече е.

22092

5

Стефан

06.06 2018 в 00:26

"Свобода за Анжела Дейвис!"
Колко "сезона" ще трае тая бразилиада?
Вече имам киселини.

5753

4

Кинджо

05.06 2018 в 18:19

Oт разговора сякаш става ясно че Б.Б и Ц.Ц не са имали проблем с Иванчева, те са си я търпяли. Сякаш става ясно и че щом не е на Витоша май все пак е взела парите :) вариант да подхвърлят пари не е обсъждан. Иванчева иска да вярваме на няколко думи в текст който тя е написала, а другите да се правим че ги няма :) ама верно не е особено умна тази жена.

16696

2

Новак

05.06 2018 в 16:04

А някой изобщо съмнявал ли се се, че въпросните не са замесени?
Както се казваше преди време - ‘може винаги да лъжеш един човек, може веднъж да излъжеш цял народ, но не може винаги да лъжеш цял народ.” Явно това важи само ако народът не е български и лъжещия има поне малко морал.
Но все се надявам, че рано или късно ще се излезе от този ступор.

3616

1

zuljin

05.06 2018 в 15:46

"Не знам защо Б.Б.и ЦЦ я търпят. Ако продължават така цяла София ще се напълни с "иванчеви". Трябва да се вземат някакви мерки"

Аз тук виждам други 3-ма за съд... "бизнесмена", Физкултурника и Баце.