Христо Шопов излезе от ареста само срещу подписка - държал не пистолет, а ключове

OFFNews 24 февруари 2024 в 16:58 5908 6

Христо Шопов

Снимка БГНЕС

Христо Шопов

Софийският районен съд пусна от ареста актьора Христо Шопов с най-леката мярка за неотклонение "подписка", след като вчера той беше задържан заради закана за убийство на жена при съседски скандал.

Шопов бе представляван от известната адвокатка Ина Лулчева. Прокуратурата искаше постоянна мярка за неотклонение. 

Съдът намери, че има данни Шопов да е заплашил гражданката на Люксембург с думите "Ще те убия", като я е блъснал към ограда. Според съда обаче няма опасност актьорът да се укрие и има нисък риск да извърши престъпление.

Съдът обясни, че пострадалата не заявява категорично в показанията си, че Шопов е насочил към нея пистолет, а изразява предположение, че е имало оръжие в ръката на обвиняемия, като допълва, че е било тъмно и не е видяла добре. Също така от два видеозаписа не се установява, че обвиняемият е държал оръжие, както и да е насочил такова към лицето на пострадалата, допълни съдията, предаде БТА. 

Шопов е държал ключове в ръцете си, твърди защитата.

Съдията заяви, че не може да се съгласи с прокуратурата, че заканата с убийство е следствие ескалация на предходно датиращ конфликт, и прие, че става дума за реплика, казана в разгорял се междусъседски спор, при инцидентен конфликт.

По време на заседанието от прокуратурата посочиха, че по делото има събрани категорични доказателства за авторство на деянието, както и че има опасност обвиняемият да извърши престъпление. Според прокурора по делото предходно датиращ конфликт е ескалирал със закана за убийство, направена посредством оръжие.

По делото има и два записа. Единият съдържа спор между две жени, а във втория има участие на мъж, обясни адвокат Лулчева. Тя добави, че в записите се чува как мъжки глас казва: „Викни полиция”, също така се чува да казва: “I am gonna kill you”.

Решението на съда може да бъде обжалвано пред по-високата съдебна инстанция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

788

6

jorj

24.02 2024 в 22:53

Боклук

900

5

A1C3A1B2

24.02 2024 в 22:36

Хахахахахахах
Почна се с машинациите. Не било оръжие, ключове били, не бил той, съседа бил...друг караше колата, ама не го знам него кой е той...
Пунта Мара както викаше другаря Борисов.

1236

4

БотоксПутю

24.02 2024 в 21:23

Защо е тази подписка, след като Христо е имал тапии за законно притежание не само на един, а на цели три ключа?

400

3

демотиватор

24.02 2024 в 20:00

Ще ми се да видя как Шопов е изиграл цялата работа, "аз не съм аз и пищова не е пищов, а ключове" и т.н.
Добър актьор е, все пак... (ジ)

1730

2

Ivan

24.02 2024 в 19:18

За съда-ясно! Емблемата на съд-следствие-прокуратура е съчленените мутри на Пепи Еврото и Нотариуса. Въпросът е: Защо и този пореден наглец го изкарват душа невинна? Защото е Христо, или защото е Шопов? Възприел е поведението и се изживява като мутра от 90-те? Ама ние не живеем в театър! И накратко-Христо Шопов има ли разрешение за притежаване на пистолет, има ли такъв и по време на скандала-къде го е съхранявал? Другото е Приказки от хиляда и една нощ за малоумниците, обитаващи територията Булгаристан, разказвана 34 години от назначените да раздават правосъдие. Обгрижваните преди 11-ти като художествено-творческа интелигенция деградираха до чалга-естеблишмънт и лица на мутрите, за съжаление!

1973

1

autogentile

24.02 2024 в 18:54

Хайде, започнаха се цирковете! Не бил с оръжие, а с ключове…., не било рецидив…. А той ли е бил изобщо- щото може и някой друг да живее у тях!?! Просто българският съд е “майстор на късия разказ”.. То все пак и малко достойнство трябва да има човек
 
X

Да помогнем на украинските деца!