Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Година затвор получи измамник, подправял билети на Националната лотария

OFFNews 05 март 2020 в 15:30 1625 0

Една година затвор получи измамник от ямболското село Победа заради преправяне на билети от Националната лотария. Решението е на районния съд в Ямбол, но не е окончателно, съобщиха от апелативната прокуратура в Бургас, цитирана от Лекс.

Обвиняемият Георги Т. успял да измами цели четири пъти за една вечер продавач в хранителен магазин. Георги бил наясно, че в търговския обект няма четец за проверка на печалбите от лотарийните игри. Дали билетът печели установявал продавачът с личен преглед. Осъденият подправял билетите със задраскване на гланца на хартията и добавяне на щрихи, като така им придавал вид на печеливши.

На 7 октомври 2018 г. той отишъл в магазина и представил подправен билет, за който получил от продавача 20 лв. С парите си купил нови билети и за два часа успял да пласира още три подправени талона, от които получил още 250 лв.

Преди месец парламентът окончателно забрани частните лотарийни игри с промени в Закона за хазарта и монополист стана държавата чрез Българския спортен тотализатор. Забраната за частните лотарии беше предшествана от обвиненията срещу собственика на Националната лотария Васил Божков за това, че ръководи престъпна група за данъчни престъпления, изнудване, принуда, пране на пари и подкупи.

В момента Божков се намира в Обединените арабски емирства. Държавата изпрати документи, с които поиска неговата екстрадиция, но до момента хазартния бос все още не е върнат в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews