Гешев се е срещнал с президента на Евроджъст

OFFNews 16 октомври 2021 в 09:45 1223 0

Снимка ПРБ

Главният прокурор Иван Гешев е провел работна среща с президента на Евроджъст Ладислав Хамран.

Тя се е състояла по време на 15-ия годишен Консултативен форум на главните прокурори от страните членки на Европейския съюз, който се проведе в Хага, Нидерландия, съобщи пресслужбата на прокуратурата.

Иван Гешев и Ладислав Хамран са обсъдили сътрудничеството в борбата с организираната престъпност и корупцията, противодействието на тероризма, трафика на хора и нелегалната миграция.

Главният прокурор подчерта отличната координация при провеждането на съвместни разследвания и приноса на Специализираната прокуратура в едни от значимите казуси за Евроджъст. В тази връзка сподели с президента на Евроджъст, че "директната комуникация с представители на прокуратурите на ЕС, посредством Евроджъст, е "в основата на ефективната работа по разкриване и пресичане на престъпления", добавят от прокуратурата.

Ладислав Хамран е дал висока оценка на работата на Националното бюро на България в Евроджъст и е подчертал приноса на българските прокурори за създаването на по-безопасна Европа чрез обединяване на трансграничните усилия при разследване на различни видове тежка организирана престъпност, се казва още в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови