Гешев с цветя за министър Йорданова. Тя: Дай Боже скоро да обсъдим Вашата оставка!

Министърът призова членовете на ВСС да отстъпят назад или встрани заради реформата в съдебната система

OFFNews Последна промяна на 16 декември 2021 в 10:21 5187 0

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова призова членовете на Висшия съдебен съвет да дадат възможност на следващите членове на съвета да продължат реформата.

"Време е да спрем да си затваряме очите и всеки да понесе своята отговорност. Членовете на ВСС да понесат своята отговорност, да отстъпят встрани или назад и следващите членове на ВСС да продължат реформата. Това са тежки въпроси в началото на съвместната ни работа. Да приключим годината със смирение и да погледнем напред с надежда и всеки да понесе своята отговорност", посочи Йорданова.

Преди заседанието на Пленума на ВСС тя бе посрещната с букет от главния прокурор Иван Гешев и с пожелание за добра съвместна работа със съдебната власт и успех. "Пожелавам Ви да си носите отговорността винаги и дай Боже скоро да обсъдим условията за Вашата оставка", отговори министърът, който за пръв път участва в заседанието на ВСС. "Не се притеснявайте, ще обсъдим всички въпроси, които са в интерес на българските граждани. Съмнявам се този да представлява чак такъв интерес", не се даде Гешев.

"Като новоизбран министър съм натоварена с отговорността да вдъхна живот в съдебната реформа, така щото ние да постигнем независим съд, отчетна прокуратура и толкова дългоочакваното усещане за справедливост", обърна се Йорданова към кадровиците на Темида.

Тя обясни, че ВСС носи своята отговорност за това как се кадрува, за професионалното израстване на магистратите и как се носи отговорност, когато тези задължения не се изпълняват. Според нея точно по част от задълженията си ВСС не отговаря на предизвикателствата, което изкара на улицата хората през миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !