Гешев преди заседанието на ВСС: Ако не беше смешно, щеше да е тъжно за българската държавност

OFFNews 12 април 2022 в 09:26 1838 3

Ако не беше смешно, щеше да е тъжно, и то за българската държавност. Но в името на българската държавност или каквото и да е останало, вместо министърът на правосъдието да обикаля студия и най-вероятно да заявява неверни твърдения с откровено политически характер, които вероятно уронват престижа на съдебната власт – тези свои твърдения да ги изрази в Пленума на ВСС, а не да мълчи.

Това коментира главният прокурор Иван Гешев преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет, на което ще се разгледа искането на правосъдния министър Надежда Йорданова да бъде освободен предсрочно. 

Гешев иронично посочи, че очаква да повиши нивото си на правни и общи знания.

"На предишното заседание на ВСС разбрах, че по право участвам във Висшия съдебен съд, а не Висшия съдебен съвет. Разбрах, че прокуратурата е централизирана, въпреки промените от бившия министър на правосъдието Христо Иванов. Разбрах, че прокуратурата, а не МВР разкрива престъпления. Разбрах, че прокуратурата води съдебното следствие, а не съдът. Разбрах, че прокуратурата има законодателна инициатива", заяви той.

Гешев се върна на темата за подарените разкази на Йордан Йовков, за да изтъкне, че не смята това за "враждебно и арогантно отношение към неправителствена организация", както твърди Надежда Йорданова.

Според него прокуратурата дава достатъчно, но е време откритост и публичност да дават и българските политици, защото решенията на българските политици ще плащат гражданите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12073

3

IvanofRumen

12.04 2022 в 10:10

Да каскет, много е тъжно, че сме единствената държава в ЕС завладяна от мафията и ти си наглата бухалка на тази мафия. Оставка!

2744

2

AAA

12.04 2022 в 10:05

Може да е престъпник, но пък е духовит .
 
X

Да помогнем на украинските деца!