Гешев пред медиите: Идеята за 'независим прокурор' е обидна

OFFNews Последна промяна на 18 декември 2019 в 11:58 2864 2

Пред медиите новият главен прокурор Иван Гешев обяви, че го чака най-трудният мандат поради две причини - "ние сме достигнали предела, имам предвид държавата, а не само прокуратурата, в който най-после трябва да отговорим на очакванията на българските граждани за повече справедливост и прокуратурата е в добра кондиция и работи на високи обороти през последните години". Но затова е подложена на сериозни атаки, които целят дестабилизация.

Без да навлиза в подробности Гешев обяви, че въпросните атаки идват от "различни хора, които се притесняват от закона".

За пръв път Иван Гешев коментира и предложената от правителството нова правна фигура – независим прокурор, който да разследва главния прокурор, както настоява Венецианската комисия.

"Терминът "независим прокурор" е обиден за прокуратурата. Всички прокурори са независими. Всички магистрати базират решенията си на вътрешното си убеждение, закона и доказателствата по делото".

На въпроса как ще опази прокуратурата от евентуални опити за политически натиск Гешев отговори лаконично: "Като спазваме закона".

Гешев отговори на питане за консултациите при президента Радев за промени в конституцията така: "Аз не виждам дискусия за конституционни реформи. Аз виждам политически заявки в най-общ план. Никой не е казал какво иска да променя в конституцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17268

2

order

18.12 2019 в 17:19

А Гешев може да ни изненада приятно и да бъде "доктора" на БОЙКО, РОЗКО, ЦЕЦО И ДРУГИТЕ или както мило са наричани ШАЙКА!!!!!!!
ДАЙ БОЖЕ, ДАЙ БОЖЕ!!!!

14607

1

случайно прочетох

18.12 2019 в 13:38

"Всички магистрати базират решенията си на вътрешното си убеждение, закона и доказателствата по делото".

Изобщо не ме интересува вътреното му убеждение!?!
Относно Иванчева и ТАД груп, доста скъпо ще ни излезне убеждението му!