Гешев поиска имунитета на кандидат за депутат, купувал гласове за коалиция

OFFNews 07 юли 2021 в 08:57 5665 3

Главният прокурор Иван Гешев поиска от Централната избирателна комисия (ЦИК) разрешение за привличане към наказателна отговорност на Ц.Г. - кандидат за народен представител на изборите на 11 юли, съобщиха от прокуратурата. 

Досъдебното производство е започнато от ОДМВР-Бургас и е под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура (СГП).

От съобщението става ясно, че на 29 юни в бургаското село Маринка Ц.Г. е дал на " на четири лица имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определен кандидат и коалиция".

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, в това число пред съдия, приобщени са веществени доказателства, извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса и са приложени относими документи. Събраните доказателства са достатъчни по смисъла на чл.219, ал.1 от НПК за привличане към наказателна отговорност и за предявяване на обвинение за извършено престъпление по чл. 167, ал.2 от НК спрямо Ц.Г., уточняват от прокуратурата. 

Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

1

Kradliviqt rom

07.07 2021 в 09:37

Името на депутата кое?