Гешев: Добре, че смених колите в последния момент. Децата се изплашиха много

OFFNews 01 май 2023 в 19:50 12409 29

Иван Гешев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Иван Гешев

Всичко е ОК, добре, че смених колите в последния момент. Иначе ...добре, че не убиха някой човек! За децата се притеснявам, много се изплашиха.

Така главният прокурор Иван Гешев коментира пред "Епицентър" днешния опит за атентат срещу него. Обвинител №1 е допълнил, че взривът е бил ужасяващ и е подчертал, че ако не е бил сменил колите, е щял да загине.

Това е първи коментар на Гешев, след като преди обяд взривно устройство избухна пред една от колите от кортежа му на пътя Самоков-София. От Националната следствена служба поясниха, че бомбата е била с 3 кг тротил и поставянето ѝ е целяло не сплашване, а убийство.

С обвинителя е пътувало и семейството му. Никой не е пострадал. 

Междувременно говорителят на главния прокурор Сийка Милева посочи в изявление, че Гешев не е давал и няма да дава официално изявления по случая.

От пресцентъра на прокуратурата разпространиха съобщение, от което става ясно, че досъбедното производство е за тероризъм, като законът предвижда затвор  от 5 до 15 години. 

В изявлението си Милева посочва, че право да разгласяват информация от разследването имат само и единствено наблюдаващите прокурори, а след дадено разрешение - говорителят на главния прокурор и заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба - Борислав Сарафов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

29

6екеr4о

02.05 2023 в 14:39

Вече писах, че лично познавам търговеца, който е продал газовия пистолет на Енимехмедов, с който бе направен "атентат" с/у Меди Доган. Ще, не ще, той е участвал в по-голямата част от разследването.
Много подробности ми е разказвал, та за по-голям водевил от този не бях чувал! Сега се опитват с подобен сценарий да клатят по-тъпоглавата част от публиката...
А и Учиндолския да се изплющи по въпроса!!!
Той, Славчо бе направил кулинарен конкурс, познавам участничката, която го спечели, наградата бе, ако си спомняте, Ресторант, обзаведен и оборудван. Ма се оказа, че малкото криво заведенийце се предоставя с 1-годишен наемен договор, като в гюнгюрлюка по награждаването бяха дали на Сидония,спечелилата, да подпише документи, че е получила оборудване за 70 и кусур хиляди лева, та накрая на годината тя трябваше да си плати и съответните данъци, а славчовите не ѝ бяха дали нищо...
Мошеници, сър!

1005

28

eagle60

02.05 2023 в 09:18

A веселбата тук продължава. Толкова сте се вторачили в лицето Гешев, че не виждате цялата картина - а тя е много, много стряскаща: Главният прокурор казва, че ще арестува Путин ако стъпи на българска земя. Няколко дена по-късно - бум. Това е за сплашване, но не за Гешев, а за останалата политическа пасмина. "Москва не вярва на сълзи". Тиквата, като юначно смел е вече на памперс, за лъотчика да не говорим. А да, пишете ми още минуси - не се трогвам много - по времето на соца, а после и един областен управител на София по времето на царя ме нарече по ТВ "враг на народа" хаха

11948

27

зора

02.05 2023 в 08:23

Малеее...що така никой не повярва на тоз достоен човек от снимката? А и на Сарафчо, неговия сол.т.а.ш.а.к- експерт,уж, а веднага излезе, преди всякакво разследване, и обяви-"терористичен акт"! Е, много са елементарни (или нас ни вземат за такива) -една постановка не могат да режисират като хората. Веднъж Каскетич се изложи с постановката за молитвената закуска с бай Байдан по телевизора, сега нова сценка...То , след новата сценка, дори сме повече убедени, че Каскетич е подготвян за намагнитване и той и приближените му статисти разиграват героични сценки...но и за това не ги бива! За другото си знаехме.

10298

26

AntiZ

02.05 2023 в 05:25

Боже, какъв блясък иьлъчва този на снимката! Съгурно току-що си е полирал чутората с мистър пропър! Иначе прилича на добре поддържан фалос но пък сигурно е и практично, знам ли? Забърсваш праха с влажен парцал един път седмично и си готов за подвизи...

1000

25

Марин Груев

02.05 2023 в 01:55

Гешев ще остане в историята като непримирим воин срещу мафията. Джовани Фалкони пасти да яде!

1042

24

danvan

02.05 2023 в 00:47

Трогнат съм. Пускам сълза за каскетчо.

4038

23

Moirae

02.05 2023 в 00:38

Най- са смешни българите, къде казват, че са виновни "САЩ, Сорос и техните слуги", a в същото време парите и живота им отиват за хора от бившето БКП, за олигарси и мутри забогатели и наложени по кремълския модел, с медии, които заглушават всякакъв критичен разум. Българинът е успешно обработен да си дава живота и бъдещето за тоя дето..., а енергията и вниманието му са успешно отклонени в удобна посока. Погледнато отстрани - глупавост и ограниченост.

1236

22

БотоксПутю

01.05 2023 в 22:41

сърцераздирателно

1236

21

БотоксПутю

01.05 2023 в 22:31

За по-сърцердирателно натовари и децата негодникът.

12078

20

edin slep

01.05 2023 в 22:06

Каскетов нещо взе да намеква, че ако ББ се хване да реформира с ПП / ДБ прокуратурата, може той пък да задвижи някои разследвания.

Може и да е постановка - на, ще ме убиват, ама може и да е гангстерски намек да си наляга парцалите Гешев.