Габровецът, който бутна от мост детето си, направи пълни самопризнания. Съдът го остави в ареста

OFFNews 04 юли 2019 в 21:08 8223 0

Снимка os-gabrovo.org

31-годишният габровец, който вчера бутна от мост и уби 5-годишния си син, е направил пълни самопризнания, съобщиха от МВР.

Окръжният съд уважи искането на прокуратурата и днес наложи на мъжа постоянна мярка за задържане.

Задържаният е криминално проявен за кражба и за средна телесна повреда, за което е излежал осъдителна присъда от 8 месеца, съобщи на брифинг директорът на полицията в града Борислав Муеров.

На 27 юни жената, с която 31-годишният габровец е живеел на семейни начала, е обявена за издирване.

„Предприети са действия в рамките на общодържавното издирване и е установен контакт с жената. В разговор с разследващите тя е споделила, че не е искала никой да знае къде се намира и не е подавала сигнали в полицията“ - каза  Муеров.

Прокурор Надежда Желева от Окръжна прокуратура – Габрово допълни, че майката на хвърленото от моста дете се е страхувала да подаде сигнал срещу мъжа, тъй като е била заплашвана.

Към момента имаме достатъчно събрани доказателства, които късно снощи послужиха за привличане на мъжа като обвиняем и то с изключително тежка квалификация на извършеното престъпление. Става въпрос за бащата, който умишлено и по мъчителен за собственото си дете начин го е умъртвил, като го е хвърлил умишлено от висок мост, каза Желева.

31-годишният баща заявил, че е убил сина си, защото не можел да се грижи за него, след като майката напуснала общото им жилище.

Това е неговото обяснение - че не е могъл да се справи с отглеждането на 5-годишно дете в рамките на 2 седмици. И понеже не е намерил друг изход, това е начинът, по който е решил проблема със затрудненията си. Звучи абсолютно нелогично - това е, което каза пред съда, обясни окръжният прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!