Двамата обвинени за убийството на бившия полицай остават за постоянно в ареста

OFFNews 18 април 2022 в 10:46 1169 0

Кристиян Илиев и Боян Табаков остават за постоянно в ареста по обвинение за убийството на бившия полицай Любомир Иванов, реши Софийският градски съд. Иванов бе застрелян на 25 март 2022 г. в столичния квартал "Лозенец". По първоначални данни мотивът е неуредени сметки.

Досъдебното производство по случая е започнало веднага и се води в СДВР под ръководството и надзора на СГП. 

Кристиян Илиев бе привлечен като обвиняем и задържан за срок до 72 часа на 14 април. По-късно Боян Табаков сам се предаде в МВР и също му бе повдигнато обвинение. Задържан бе за 72 часа.

Според събраните до момента доказателства извършителят на убийството предварително е подсигурил оръжието и е тренирал стрелба с него, проучил е района на местоживеене на убития и ежедневните му навици и е съставил план за начина на извършване на убийството. Освен това е осигурил автомобил за бягство след това.

Помагачът му е показал и разяснил как да стреля с огнестрелно оръжие със същия калибър и му е съдействал да си подсигури колата.

Илиев е многократно осъждан, а аверът му не.

Съдът прие, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че двамата обвиняеми са съпричастни към извършване на престъплението, както и че е налице реална опасност да извършат друго престъпление, ако спрямо тях не бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението не е окончателно и може да се обжалва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови