ДНК на Иван открита по телефона на убитата 11-годишна Никол (обновена)

OFFNews - Бургас 28 август 2017 в 15:48 12835 0

Снимка OFFNews

Обвиняемият за убийството Иван

ДНК на обвиняемия за убийството на 11–годишната Никол от Бургас е открита върху мобилния й телефон. Това каза прокурор Георги Ханджиев след заседанието за определяне на мярка за неотклонение на 15–годишния Иван. Адвокатът му обжалва пред Апелативния съд постоянния арест, наложен от Окръжния.

Самият телефон е открит изхвърлен в контейнер, а обвиняемият казал къде го е оставил. По ножа, с който Никол е убита, също е имало ДНК на Иван, поясни прокурорът. Оръжието е било захвърлено на стълбищната площадка. Според държавното обвинение, имало и свидетели, които са видели момчето до 108-ми блок в „Меден рудник“, където е извършено убийството. Все още не са готови кръвните проби, от които да се разбере дали обвиняемият е бил под въздействието на някакви вещества. Чакат се и резултатите от съдебно–психиатричната експертиза.

Родителите на Иван бяха днес в съда и защитиха сина си. Бащата бе категоричен, че момчето е невинно. Казало пред него, че не е извършило убийството. Мъжът подчерта, че синът му е натопен, а при обиска в дома му не са намирани вещи на убитото момиче.

Апелативният съд потвърди мярката на Окръжния и Иван остава за постоянно в ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews