Директорът, обвинен в блудство, твърди, че е натопен

OFFNews - Бургас 28 септември 2017 в 18:48 17943 1

Снимка OFFNews

Обвиненият директор Христо Радев

Това е вендета срещу мен, заяви след съдебното заседание по мярката за неотклонение Христо Радев, директор на училището в Ново Паничарево, община Приморско. Мъжът бе арестуван по обвинение, че е блудствал със своя непълнолетна ученичка.

Според прокуратурата, доказателствата за това са категорични. Момичето, 14 - годишната Радостина Христова, е записала случката в директорския кабинет с аудио, на мобилния си телефон. Твърди, че е целувана по бузата и опипвана от своя директор. От държавното обвинение посочиха, че в записа ясно се чуват гласовете на мъж и жена, може да се твърди, че са именно на Радостина и на педагога. В него, момичето казвало на директора да спре да се държи с нея като с жена и да спре да я целува. Освен това, думите й се подкрепяли от свидетели. Още три момичета, ученички в същото училище, са разказали, че към тях е прилагано същото „внимание“ от страна на директора.

Адвокатът на Радев бе категоричен, че са нужни специални експертизи, които да докажат дали гласовете са на двамата и дали записът не е манипулиран. В аудиото се чували нелогични въпроси:

„Как се казва той?“
„Кой?“
„Директорът…“

Питаме директора как се казва директорът?“, посочи адвокатът.

В записът се чували основно репликите „Не ме целувайте“, повторени неколкократно. В показанията на момичетата също имало разминавания, поясни адвокатът.

Самият Христо Радев, който е с безупречна репутация, подчерта, че това е вендета срещу него от три фамилии, срещу които многократно през годините е подавал сигнали. В свое изявление пред медиите, той бе категоричен, че е невинен.

„Това е вендета на три фамилии от Паничарево. За които, през годините, съм взимал мерки, спрямо правилника за вътрешния ред, към родители или ученици, нарушили правилника. Родители има, които са крали от училището. Писал съм жалби“

Именно бащата на Радостина, по неговите думи, е бил заловен да краде дърва и оттогава имало омраза към учителя. Самото дете постъпило в училището неграмотно, защото преди това е живеело в Гърция. Радев не я включил в първи клас, а в подготвителен, за да научи езика. Заради опасност да бъдат спрени детските надбавки, бащата подал жалба до агенцията по социално подпомагане и инспектората и конфликтът се задълбочил.

За конкретния случай в понеделник, Христо Радев казва, че момичето наистина е отишло в кабинета му и е изричало тези думи, с което го е изненадала и я питал защо ги изрича.

Аз не помня всички думи. Тогава настояваше: „Ама недейте прави така, недейте повече, вие сте директор“. Викам: „Какво да не правя повече?“, твърди Христо Радев.

Районният съд в Бургас наложи на Радев мярка за неотклонение "домашен арест". Прокуратурата настояваше за постоянно задържане. Решението на магистратите може да бъде обжалвано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

28.09 2017 в 20:15

Оди знай сега. Че прилича на накисване - прилича. Даже много прилича.

От друга страна училищните директори са политически назначения с всички произтичащи от това предпоставки.