Делото за катастрофата с Милен Цветков зацикли

OFFNews 23 юни 2022 в 10:41 1962 0

дело

Снимка БГНЕС

Кристиан Николов

Апелативният съд в София не даде ход на делото за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Причината е отсъствието на защитниците на подсъдимия Кристиан Николов. Адвокат Константин Симеонов е в чужбина, а другият адвокат - Лъчезар Таков, е върнал призовката с обяснение, че е бил ангажиран само за първата инстанция. Следващата дата по делото е 13 юли.

През март Софийският градски съд даде 9 г. затвор за Николов. Той бе лишен и от възможността да управлява превозно средство за 10 г. Младежът бе осъден също да плати разноските по делото и разследването. Според магистратите Николов е извършил престъплението по непредпазливост и непредумишлено. От присъдата ще бъде приспаднат срокът на първоначалното задържане на младежа.

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за Кристиан, като изтъкна възрастта му, чистото съдебно минало и опитите му да помогне на пострадалите като смекчаващи вината обстоятелства, но настоя, че деянието е извършено умишлено.

От втората инстанция и прокуратурата, и роднините на телевизионния водещ искат по-тежки наказания за Николов. Кристиан пък настоява да бъде оправдан или да бъде намалено наказанието му.

Катастрофата, след която почина Милен Цветков, се случи на 19 април 2020 г. - Великден. Експертиза показа, че при инцидента журналистът е получил разкъсване на аортата, несъвместимо с живота. В кръвта на Кристиан Николов друга експертиза установи няколко вида наркотични вещества. Освен това е карал с превишена скорост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови