Братя Галеви имали по 14 оръжия

OFFNews Последна промяна на 15 декември 2016 в 13:27 3283 1

Братя Галеви имали по 14 оръжия

Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви, имали по 14 оръжия. Това показва назначената по делото за конфискация на имуществото на двамата в Окръжния съд в Кюстендил. Делото беше заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу Ангел Христов и Пламен Галев, техните съпруги и контролираните от тях дружества и е по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева и засяга луксозни автомобили, недвижими имоти и дялове от фирми.

Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководене на престъпна група.

Съдебният състав прие днес резултатите от назначената по делото оръжейна експертиза. От нея става ясно, че Пламен Галев и Ангел Христов са разполагали с по 14 броя оръжия, стойността на придобиването им е била около 30 хиляди лева, а тази на продажбата им - с по-висока стойност около 5 хиляди лева. Съдът постанови и разширяване на исканата съдебно-икономическа експертиза и реши да назначи още едно вещо лице по нея. Експертизата трябва да покаже какви доходи са имали "Галеви" и семействата им и дали са могли да притежават имуществото, с което са разполагали. Делото продължава на 10 април идната година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови