Божков към репортери за кореспонденцията с Пригожин: Абе, глупости, тъпи въпроси ми задавате

OFFNews 26 август 2023 в 20:12 9688 5

Снимка БГНЕС

Васил Божков на излизане от съдебната зала

Бизнесменът Васил Божков, когото Софийският градски съд остави в ареста за постоянно, определи като “глупости” твърденията на прокуратурата, че е водил кореспонденция с Евгений Пригожин.

“Абе, глупости, тъпи въпроси ми задавате, вижте правосъдието в България какво е”, заяви Божков пред журналисти, след като излезе от съдебната зала. Той каза още, че ще обжалва наложения му постоянен арест.

Адвокатът му Георги Гатев посочи пред медиите, че за първи път чува за тези неща (кореспонденцията с вероятно загиналия Евгений Пригожин) и няма как да направи връзка с делото.

Това са неща, които не ясно как и кога са вкарани в делото, истории за Крим, за войната в Украйна, Африка. Отдавна знам, че има секретни данни по делото, но това е незаконосъобразно, защото делото е за хазартна дейност, коментира Гатев. Той отказа да отговори конкретно на въпрос на БТА кои хора имат интерес Божков да е в ареста. Начинът, по който се отразяват събитията в последните дни, показва, че явно някой има интерес, смята той.

В последните дни се появи информация, че Божков е поръчал убийството на Алексей Петров, даде пример Георги Гатев.

Адвокатът посочи, че в Обединените арабски емирства има специални традиции и никой не може да каже защо до момента емирствата не са разрешавали на Божков да се върне. Властите там имали свое виждане и не дават обяснение на никого.

Прокурорът по делото Ангел Кънев коментира пред медиите, че връзката с Пригожин е изведена от доказателствата, събрани по делото. На въпрос на БТА как се установява, че от другата страна на кореспонденцията е наистина Евгений Пригожин, а не някой друг с фалшиво име, Кънев каза само, че това била установено с разпити на свидетели, технически и счетоводни експертизи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

5

dolivo

27.08 2023 в 17:46

айде и тоя изкара журналистите мисирки. задавали му тъпи въпроси.

1905

4

Nichevbu

27.08 2023 в 13:28

По-сигурно е в БГ затвор явно. Лесно се пада от 6ти етаж или да попаднеш на чаша"чай" ...

850

3

pr07ecH70r

27.08 2023 в 01:25

Не само, че ужасно противен, ами и "нормално" като за БГ бабаитите нагъл. Айде и за него барем някоя по-специална муниция да се намери!

1236

2

БотоксПутю

26.08 2023 в 22:59

мнение от IP,
Всичко си е в реда на нещата. Боко вече е 100% - ов русофоб и 1000%-ов европейски натовец. Да, 1000%-ов. Как слугинажът му в прокуратурата да не намери връзка на Черепа с Пригожин? А иначе Боко никога не е подарявал куче на Путин. Ако има такива снимки, те са фалшиви като снимките от Мата Хари на чекмеджетата и хъркащия тулуп напряко на леглото. Жената все пак е била етична и е покрила мазното голо туловище с чаршаф.

17439

1

мнение от IP

26.08 2023 в 21:13

Какъв е сега този прокурорски тюрлю гювеч. През 2020 г. Божков си писал с Пригожин...Пък делото е за данъци в хазарта. Туй започва да прилича на международната роля на пръскачките пред парламента. Я по-сериозно, ако може. Нали Гешев с дизеловия двигател вече не е шеф в тази институция...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика