Арестуваха 66-годишен учител за блудство с малолетна в Казанлък

OFFNews 22 декември 2017 в 12:38 23800 0

Арестуваха 66-годишен учител за блудство с малолетна в Казанлък

Учител в гимназия в Казанлък е арестуван за блудство с малолетна ученичка.

66-годишният мъж е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за това, че като надзорник на 13-годишното дете е използвал властта си и е извършил блудствени действия с него.

Предстои разглеждане от съда на искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него

Районна прокуратура - Казанлък е повдигнала обвинения по досъдебно производство, образувано на 20 декември 2017 г. Според държавното обвинение на 13 декември мъжът е извършил действие с цел възбуждане или удовлетворяване на полово желание без съвкупление по отношение на 13-годишно момиче, съобщават от Апелативна прокуратура в Пловдив.

До момента са извършени разпити на свидетели пред съдия и в присъствието на инспектор от Детска педагогическа стая, изготвена е техническа експертиза, приобщени са писмени и веществени доказателства и е повдигнато обвинение.

Предстои установяване на цялостната дейност по извършване на престъпление против половата неприкосновеност.

Районна прокуратура – Казанлък счита, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е извършил престъплението, възползвайки се от положението на надзор спрямо малолетното лице.

Аргументите на представителя на Районна прокуратура-Казанлък за законосъобразност на мярка за неотклонение „задържане под стража“ е, че следва да се осуети възможност за въздействие от страна на обвиняемото лице спрямо пострадалата и свидетели на престъплението, уточняват от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!