Нови сигнали срещу обвинения в блудство директор на училище

OFFNews - Бургас Последна промяна на 03 октомври 2017 в 17:16 15396 0

Снимка OFFNews

Задържаният директор Христо Радев

Още обвинения за блудство могат да бъдат повдигнати срещу директора на училището в с. Ново Паничарево, община Приморско. Според прокуратурата, не само ученици, а и учители са знаели за действията на задържания през миналата седмица Христо Радев. Възможно е, освен обвинението за блудство с 14 - годишната Радостина Христова, Радев да се сдобие с още подобни.

Това посочи по време на гледането на мярката за неотклонение говорителят на Районната прокуратура в Бургас Христо Колев:

Разпитани са учители, които са потвърдили тези факти. Като им е било известно за това негово поведение от миналата година и от тази“, каза Колев.

По неговите думи, родителите и учителите са неглижирали твърденията на децата и едва сега са имали смелост да го заявят. Като свидетел е разпитана още една ученичка, която е потвърдила за наклонностите на директора.

Според самия Христо Радев, не става въпрос за свидетелство от страна на учители, а преподавателите са разказали какво самите деца са им споделили. Той изрази учудване защо след като имало такива твърдения от миналата година, досега не е подаван сигнал срещу него. Радев отново подчерта, че е невинен.

Днес, Окръжният съд в Бургас потвърди мярката му, наложена от Районния – домашен арест.