Агенцията по вписванията обжалва решението за придобиването на Пловдивския панаир от Гергов

OFFNews 19 май 2023 в 14:51 1688 0

Пловдивски панаир

Снимка Архив

Агенция по вписванията

Агенция по вписванията обжалва решението на съда Пловдивският панаир да бъде придобит от Георги Гергов, съобщиха от "Продължаваме промяната-Демократична България".

Ден по-рано лидерите на обединението ПП-ДБ Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов и Атанас Атанасов внесоха молба до агенцията да защити пред по-горна съдебна инстанция отказа си да впише в Търговския регистър прехвърлянето на акциите на община Варна в "Пълдин туринвест" АД, с което бизнесменът Георги Гергов става пълен господар на панаира.

В призива си парламентарното обединение между ПП и ДБ се позовава на обстоятелството, че Агенцията по вписванията към Министерството на правосъдието е страна в процеса, както и на факта, че собствеността на Пловдивския панаир е от изключително висок обществен интерес.
От години насам почетният консул на Руската федерация Георги Гергов се опитва да осъществи скрита приватизация на панаира със съдействието на общинските съвети в Пловдив и Варна, контролирани от ГЕРБ. След действията на Агенцията по вписванията от днес развитието на ситуацията остава в ръцете на Пловдивския апелативен съд, допълват от коалицията.

"Адмирации за Агенцията по вписванията! Те правят възможното, за да защитят отказа на Търговския регистър по вписването на апорта на акциите от панаира", заяви пловдивският общински съветник от ДБ Веселина Александрова.

В началото на седмицата Пловдивският окръжен съд отмени окончателно отказа на Търговския регистър да впише варненските акции от Пловдивския панаир в контролираното от Георги Гергов дружество "Пълдин туринвест". Решението е на съдия Симеон Захариев, с което бизнесменът слага ръка върху 79% от активите на панаира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови