Адвокатът на Петя Банкова: Живко Коцев е поискал среща със Сарафов, прилича на сделка с прокуратурата

Тази мръсна история ме отвращава, ще намали избирателната активност, заяви Емануил Йорданов

OFFNews 09 април 2024 в 09:09 4672 2

Людмил Рангелов

Снимка Архив

Премиерът Николай Денков се заблуждава, че е имало натиск върху Живко Коцев. Показанията, които е дал, сочат, че той заинтересовано и доброволно ги е дал, притиснат от външни обстоятелства, не от прокурор.

Това коментира адв. Людмил Рангелов, представляващ задържаната шефка на митниците Петя Банкова, по бТВ. 

Истината е, че Коцев е поискал среща с изпълняващия функциите главен прокурор, търсейки своето по-подходящо и спокойно място под слънцето, каза още той. Според него цялото поведение на Коцев прилича за сделка с прокуратурата.

„Това се прави често и по важни дела. Цялата логика на събитията сочи за уплах, още в началото на акцията, обстоятелството, че е установен разговор на един от обектите на акцията с главния секретар на МВР. Това го е притеснило. Освен това вижда, че в кабинета му има обиск, за него е било ясно, че е компрометиран донякъде с тези връзки с тези лица.

Смятам обаче, че следствената тайна по това дело се нарушава по всякакъв начин. Изтичането на информация е заради политически интереси, по мое мнение, обясни адв. Рангелов. Според него интерес да изтече имат онези политически сили или лица, които искат да компрометират Живко Коцев. А за него се твърди, че е избор на ПП, добави Рангелов. 

Подобна "мръсна история" е в състояние да намали избирателната активност. Да демотивира много хора, които не са сигурни искат или не искат да гласуват в настоящия момент. Така, че всички, които имат интерес към занижена избирателна актвиност ще спечелят, коментира и бившият министър на МВР Емануил Йорданов по БНТ. 

Този случай ме отвращава, защото е изключително грозен, и начинът, по който се употребява в политически план, ще направи нещата още по-грозни в близко бъдеще, каза още той. 

За първи път виждам да се изнесе протокола от разпит на свидетел с неогласена самоличност. И то е изнесен в такъв вид, че предполага спокойно боравене с него. Това не е взето по случаен начин. Това не е да си минавал случайно и да снимаш телефона си. Това е изнесено целенасочено и прокуратурата би следвало да даде отговор кой и как е изнесъл този протокол, защото иначе ще ни проглушат ушите как разследващият прокурор не давал разрешение за огласяване на информация от досъдебното производство, обясни Йорданов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

09.04 2024 в 10:57

Не си ли чувал за извънсъдебни сделки? Ако битието ти е само на битука, може и да не си чувал.
И когато от едната страна е прокуратурата - точно с нея се правят сделки.
Ако се съдят две частни лица - може да има сделка помежду им. Без да е битак.

15414

1

Hihi1981

09.04 2024 в 10:25

Сделка с прокуратурата?Това да не е битака?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки