А дали арестът на Баневи не бе извършен след изтичането на всички давностни срокове?

OFFNews 27 октомври 2018 в 17:30 16707 5

"Арестът на Баневи идва на деветата година и третия мандат на Борисов, в седмата, последна година от мандата на Цацаров и ... двадесетата година от приватизацията на “Полимери”. А и от редица сделки, непосредствено последвали приватизацията...

Единственото обяснение е, че властите са изчаквали изтичането на всички възможни давностни срокове?"

Това пише Радан Кънев по повод ареста на Евгения и Николай Баневи, които бяха задържани в петък в Ница, Франция, въз основа на европейска заповед за арест, издадена по искане на българските власти, които същия ден обявиха, че от се провежда акция, свързана с приватизирания завод "Полимери" - Девня. Предприятието бе собственост на фамилията, но след това - продадено. Разследването започнало преди около 2 месеца, обяви зам. главният прокурор Иван Гешев.

По повод акцията главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата започва досъдебно производство за пране на пари, данъчни измами и присвояване.

През 2012 година заводът беше обявен в несъстоятелност. Последваха години на безстопанственост, белязани от аварии с опасни субстанции, изоставени на площадката на предприятието и милиони инвестирани от държавата, за да бъдат изнесени от страната, припомня БНР.

Миналата година след посещение в завода "Полимери", премиерът Бойко Борисов обяви приватизацията му за "разбойническа". Разказа, че е говорил с главния прокурор Сотир Цацаров и прокуратурата проверява приватизацията на завода.

Радан Кънев припомня, че преди това - през 2009 г. Борисов съвсем не е така критичен - напротив. Публикация във в. "Стандарт" тогава отбелязва, че премиерът Борисов пратил телеграма до юбиляра Банев, за да го поздрави. Нищо, че телеграми и по онова време не се пращаха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7568

4

Tabadatko

28.10 2018 в 10:53

От сайта на bgnow.eu - http://www.bgnow.eu/?id=2 -
"Вярваме и подкрепяме усилията, полагани от правителството на Бойко Борисов за промяна на властващия климат на песимизъм и за създаването на една държава-образец в рамките на ЕС. На такава държава, която ще вдъхва уважение и доверие сред останалите граждани в ЕС и останалия свят. Разбира се, една такава държава не трябва да се крепи само на добрите показатели, като България днес, а трябва да дава надежда и перспектива за един напълно постижим утрешен ден, така като си го представя всеки един от нас. " :) Нямам съмнение, че можете да лъжете за хора като Радан Кънев без да ви мигне окото. Нали затова си купува Бойко тиквата тази медийна подкрепа. Заради лъжите.

6162

2

red-army

27.10 2018 в 21:31

и да ги осъдят на публична екзекуция на площада чрез набиване на кол, ще се оправят ли нещата, ще се върнат ли работните места?

Под натиска на ЕС ще гръмнат няколко бушона. Тия хора са случайно избрани от улицата олигофрени. На никой няма да липсват. Поживели са богато 20 години, сега ще си платят. Едни други хора им дадоха парите срещу скромен комисион. Ама тях дори не ги знаем, не ги виждаме бивши генерали от ДС, роднини на хора в ЦК и т.н. елита на обществото ни....малка смърдяща държава....

15914

1

поп Дръвчо

27.10 2018 в 17:48

А, споко.

И да не е изтекла някоя давност, Цацаратурата със сигурност ще е оплескала документите за ареста, така че французите ще ги пуснат. С извинения от името на българската страна.