А дали арестът на Баневи не бе извършен след изтичането на всички давностни срокове?

OFFNews Последна промяна на 27 октомври 2018 в 17:30 16488 5

"Арестът на Баневи идва на деветата година и третия мандат на Борисов, в седмата, последна година от мандата на Цацаров и ... двадесетата година от приватизацията на “Полимери”. А и от редица сделки, непосредствено последвали приватизацията...

Единственото обяснение е, че властите са изчаквали изтичането на всички възможни давностни срокове?"

Това пише Радан Кънев по повод ареста на Евгения и Николай Баневи, които бяха задържани в петък в Ница, Франция, въз основа на европейска заповед за арест, издадена по искане на българските власти, които същия ден обявиха, че от се провежда акция, свързана с приватизирания завод "Полимери" - Девня. Предприятието бе собственост на фамилията, но след това - продадено. Разследването започнало преди около 2 месеца, обяви зам. главният прокурор Иван Гешев.

По повод акцията главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата започва досъдебно производство за пране на пари, данъчни измами и присвояване.

През 2012 година заводът беше обявен в несъстоятелност. Последваха години на безстопанственост, белязани от аварии с опасни субстанции, изоставени на площадката на предприятието и милиони инвестирани от държавата, за да бъдат изнесени от страната, припомня БНР.

Миналата година след посещение в завода "Полимери", премиерът Бойко Борисов обяви приватизацията му за "разбойническа". Разказа, че е говорил с главния прокурор Сотир Цацаров и прокуратурата проверява приватизацията на завода.

Радан Кънев припомня, че преди това - през 2009 г. Борисов съвсем не е така критичен - напротив. Публикация във в. "Стандарт" тогава отбелязва, че премиерът Борисов пратил телеграма до юбиляра Банев, за да го поздрави. Нищо, че телеграми и по онова време не се пращаха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13887

5

spirit оригиналът

28.10 2018 в 18:41

Малко преди да се махне от България, Раиса осъди баща си да плати 44 416,84 лв. разноски по дело за подялба на над 1 млн. евро в банкова сметка в швейцарска банка. Решението бе на Софийския градски съд, а адвокат на Раиса бе Радан Кънев.

Раиса е дъщеря от първия брак на покойната съпруга на бизнесмена - поетесата Дочка Банева. Приживе Дочка открива депозит в швейцарска банка, чието салдо към 16 януари 2013 г. е 1 265 972 евро. След смъртта й през 2005 г. отношенията между тримата наследници - съпруга, Раиса и сина на Дочка и Банев - Николай Банев-младши, не са уредени. Раиса, която по закон притежава една шеста от наследството на майка си, получава съобщение от банката, че тримата наследници трябва да се явят и да депозират искане с посочване на дяловете си или да има съдебно решение, от което да става ясно какъв е нейният дял. http://www.bgnow.eu/news.php?y18&cat=2&newsid=122516&fbclid=IwAR1hq1vH9TJ23RaChq3cMTzYXBt1KmeBsVAbKGffpj8dFUFH_1VexFkUMB w

7568

4

Tabadatko

28.10 2018 в 10:53

От сайта на bgnow.eu - http://www.bgnow.eu/?id=2 -
"Вярваме и подкрепяме усилията, полагани от правителството на Бойко Борисов за промяна на властващия климат на песимизъм и за създаването на една държава-образец в рамките на ЕС. На такава държава, която ще вдъхва уважение и доверие сред останалите граждани в ЕС и останалия свят. Разбира се, една такава държава не трябва да се крепи само на добрите показатели, като България днес, а трябва да дава надежда и перспектива за един напълно постижим утрешен ден, така като си го представя всеки един от нас. " :) Нямам съмнение, че можете да лъжете за хора като Радан Кънев без да ви мигне окото. Нали затова си купува Бойко тиквата тази медийна подкрепа. Заради лъжите.

13887

3

spirit оригиналът

27.10 2018 в 22:57

И двамата Банев и Бояджиев са от хасковския край и двамата са известни със свирепо „масово клане“ на народа, като изпиха до последна капка кръвта на фондовете за масова приватизация. Борис Бояджиев обаче стоеше в сянка и въртеше измами, далавери и мръсни схеми. И двамата режат за скрап всичко и днес са забравили народа, който ги направи милиардери и се наричат бизнесмени. Защото никой не вижда измамения народ и безработицата, тя се дължи на тях. Некомпетентни, без опит и експертиза, схемаджии и измамници с политически протекции на Иван Костов. Адвокатът на Борис Бояджиев и Николай Банев е естествено реформатора и треторазреден адвокат Радан Кънев, който наднича зад престъпните схеми и ги пази. Да, Радан Кънев пишман демократа е адвокат на Генерал Любен Гоцев и съратника и съдружника му Борис Бояджиев. Това е лицето на демокрацията в България , а отзад наднича ДС, това е позора на прехода.
http://www.bgnow.eu/news.php?y18&cat=2&newsid=122544&fbclid=IwAR2AmTm0EDh40ToVk8Z5RcsfauUnsu8ux8

6162

2

red-army

27.10 2018 в 21:31

и да ги осъдят на публична екзекуция на площада чрез набиване на кол, ще се оправят ли нещата, ще се върнат ли работните места?

Под натиска на ЕС ще гръмнат няколко бушона. Тия хора са случайно избрани от улицата олигофрени. На никой няма да липсват. Поживели са богато 20 години, сега ще си платят. Едни други хора им дадоха парите срещу скромен комисион. Ама тях дори не ги знаем, не ги виждаме бивши генерали от ДС, роднини на хора в ЦК и т.н. елита на обществото ни....малка смърдяща държава....

15910

1

поп Дръвчо

27.10 2018 в 17:48

А, споко.

И да не е изтекла някоя давност, Цацаратурата със сигурност ще е оплескала документите за ареста, така че французите ще ги пуснат. С извинения от името на българската страна.