68-годишна отива на съд, опитала да внесе баклава с хероин за сина си в затвора

OFFNews 05 август 2022 в 15:18 1678 0

Софийски затвор

Снимка Архив

Жена опитала да внесе дрога за осъдения си син

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд срещу обвиняемата Л. Н. 68-годишната жена се опитала внесе дрога на сина си в затвора, съобщиха от СГП. 

Събраните в хода на разследването доказателства сочат, че на 8 май около 15:30 ч. в помещение за приемане и проверка на багаж за лишените от свобода в Затвора, обвиняемата Л. Н. представила багаж, предназначен за нейния син К. Н., който изтърпявал наказание „лишаване от свобода". Донесеното от обвиняемата съдържало хранителни продукти и дрехи.

По време на проверката обвиняемата заявила, че носената от нея баклава си е за нея и няма да я предава. Между корите на баклавата била открита хартиена свивка, съдържаща високорисково наркотично вещество хероин, с нето тегло 3,03 гр. на стойност 272,70 лв.

В помещението за приемане и проверка на багаж за лишените от свобода бил извършен оглед на местопроизшествие от органите на 02 РУ-СДВР, при което наркотичното вещество било иззето. При физикохимичната експертиза е установено като хероин. 

Обвиняемата е неосъждана.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от СГС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!