40-годишен мъж влиза в затвора заради отвличане на непълнолетно момиче

OFFNews Последна промяна на 22 ноември 2018 в 14:04 2001 0

40-годишен мъж влиза в затвора заради отвличане на непълнолетно  момиче

Подсъдим за отвличане на непълнолетно момиче ще изтърпи ефективно наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален общ режим. 40 - годишният Марин И. от Добрич влиза в затвора, след като Окръжният съд одобри постигнатото между него и прокуратурата споразумение.

Мъжът е осъден за това, че на 24 юли т.г., в съучастие с 18-годишен младеж, е отвлякъл непълнолетно момиче от село Крушари. Двамата извършили престъплението спрямо девойка, с която 18-годишният по-рано живеел на семейни начала.

Намерението им било да я накарат отново да заживее с него. Мъжете предварително знаели, че момичето доброволно няма да се съгласи и решили да я доведат в Добрич против волята й. Стигнали с такси до дома на пострадалата в Крушари и насила я качили в колата. Подсъдимият, който няколко месеца преди престъплението, живеел на съпружески начала с майката на съучастника си, уверявал шофьора на таксито, че може да кара спокойно, тъй като девойката е негова снаха. Момичето било отведено в апартамент в Добрич, въпреки че през целия път викало и се съпротивлявало, плачело и искало да бъде освободено.

Малко след отвличането в полицията бил подаден сигнал за случилото се и още същия ден пострадалата била освободена.
Пред Окръжния съд подсъдимият се призна за виновен, увери, че е сключил споразумението доброволно и е наясно, че то е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Досега той е осъждан три пъти, като е извършил отвличането в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане за срок от 5 месеца. Поради това обстоятелство сега мъжът ще трябва да изтърпи ефективно и това наказание.

Другият участник в отвличането също вече е осъден. Неговото наказание е условно “лишаване от свобода“ за срок от 1 година, отложено с 3-годишен изпитателен срок.

Съдът разпореди да се уведоми пострадалата, че може да предяви граждански иск за нанесените й неимуществени вреди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови