4 години затвор получи убиецът на 6-годишния Петьо

OFFNews Последна промяна на 30 юни 2015 в 12:14 11790 21

Окръжният съд в Пазарджик осъди на четири години лишаване от свобода Цветан Пъков, който блъсна с автомобила си и уби 6-годишния Петьо на 14 април 2015 година в Панагюрище.

И прокуратурата, и адвокатите на семейството обаче поискаха той да получи максималната присъда от шест години лишаване от свобода. До намалената присъда се стигна, след като Пъков изцяло призна вината си в съда. Той заяви, че съжалява за случилото се. По този начин се възползва от правото си делото да се гледа по съкратената процедура и така наказанието беше намалено.

Пъков ще излежи наказанието си при общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Съдът отне шофьорската му книжка за срок от 7 години, като приспадна излежаното до този момент наказание от два месеца и 15 дни.

Той ще трябва да плати 3 хиляди лева на родителите на детето за направените от тях разходи по делото. Съдът потвърди и мярката за неотклонение „задържане под стража” на Цветан Пъков.

Присъдата може да бъде обжалвана на по-горна инстанция. Пъков има намерение да обжалва присъдата.

На въпрос как приема наказанието от 4 години лишаване от свобода каза: „Твърде много”.

Родителите на малкия Петьо казаха, че също не са съгласни с наложената присъда и ще я обжалват и съобщиха, че събират подписка в подкрепа на законодателни промени, с които да се увеличи наказанието за причиняване на смърт на пътя на деца в резултат на пътнотранспортни произшествия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.07 2015 в 09:57

..Абе що не вземат да го закрият тоя съд...така или иначе от него .полза няма ..?Що пари ще спестим на хазната...а.?

01.07 2015 в 10:10

така работи българския съд

Костадин Стоянов, граничарят полицай, който на 11 септември 2014 г. прегази момиченце на 11 месеца в село Крушевец, поиска намаляване на присъдата си от 11 на 3 години затвор.

връзка кум статията : http://goo.gl/zcwwCC

01.07 2015 в 08:22

Затова ако Петьо има баща на място - кръв за кръв.

30.06 2015 в 16:19

Като напишете в Гугъл името на тоя дерибей Цветан Пъков ще видите интересни съдебни решения за неговото житие-битие, което се състои основно от:

-присвояване на пари;
-невърнати заеми;
-умишлено повреждане на чуждо имущество (хулиганство, вандализъм);
-нанасяне на побой и средна телесна повреда;
-виновно причинена катастрофа с нанасяне на тежка телесна повреда;
-превишена скорост и мн. други нарушения на ЗДП;

И на фона на всичко това, което са утежняващи вината обстоятелства, ползва всякакви преференции за намаляване на присъдата.


30.06 2015 в 15:43

Присъдата е унизително малка за отнет живот! Но...няма ли две думи за неебежните родители? Това е пример и за други да бъдат безотговорни и да смятат , че всеки трябва да се грижи за отрочетата им...

30.06 2015 в 13:53

Интересно къде беше бащата на детето преди да се случи на него? Аааа да, с тоя джигит си пиеха ракията заедно и обсъждаха простотиите, които прави с джипа. Бащата много му се е възхищавал на простотията, ама сега като се случи на него големи сълзи вади. Не мога хич да ги съжалявам такива. А и какво прави детето ти на булевард вечерно време бе бурсук селски?! Тва българския родител е ебати безотговорното копеле...

30.06 2015 в 13:51

При неработещи държава и институции - публичен линч на престъпника. Почерненият баща собственоръчно да запали озверелия джигит, а после да провеси овъгленият труп пред КАТ за назидание. Бих го подкрепил с всички възможности и средства, включително и със съучастие. А не би ли постъпил така и всеки нормален баща в подобието на държава, в което живеем? Може би трябва по типично нашенски тертип да наведем глава и да се примирим с корумпираните законодатели/дупетати, заради които джигити като тоя, не са осъдени ефективно? Или пък с "работливите" и корумпирани съдии и прокурори, позволяващи подобна гавра със съдебната система? Когато нещо не работи - сменяме го с друго! В случая - показен линч, за да е обеца на ухото и на джигити и на съдии и на прокурори!

30.06 2015 в 13:46

Един тъпанар ме попита: Как ще се чувстваш ако присъдите са по 15 години и ти удариш дете?

Ако присъдите са по 15 години почти всички ще спазват закона,
ще карат в населено място и около пешеходна пътека с 30-40 км/ч,
ще имат възможност да избегнат сблъсъка
и няма да има жертви и убити !!!!

30.06 2015 в 13:39

Вещите лица как са мотивирани за експертизата ?!?!?

Паисий Х
" карал колата си "Ауди Q7" със 78 км/ч. След удара момченцето е влачено 80 метра.

И КАК СТАВА ТОВА? Аудито е със железни спирачки. Явно този не е спирал изобщо!!"

мда
" Спрял е постфактум, след удара. Но със сигурност е карал поне със 100 км/ч. Аудито има 41 м спирачен път от 100 км/ч и около 1 сек. време за реакция при 100 км/ч са 28 метра. Общо 69 м."

ДДРОнег
" Не коментирам присъдата...
Но този цитат от статията:
"Той бе обвинен в непредумишлено убийство, вследствие на умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата. Мъжът не е изпълнил и задължението да намали скоростта при нужда и да спре, когато преминава край място, където играят деца."

При днешната ситуация в България, когато всеки ден загиват хора при катастрофи, смятам че е правилно, при посочените обстоятелства да се разглежда УМИШЛЕНО убийство!!! "

30.06 2015 в 13:24

Значи убиваш, после казваш, че съжаляваш и проблемът е решен.. Интересно ако утре сгазим съдиите и кажем, че не е било нарочно и се порицаем пак ли ще е минимална присъдата и ще се приспаднат дните от ареста?!?!