3 г. затвор, условна присъда и петима оправдани за рухването на хотел 'Вероника'

OFFNews 04 октомври 2018 в 20:06 3573 0

Един от обвинените за рухването на хотел "Вероника" в "Слънчев бряг" беше осъден на 3 години затвор, а друг получи условна присъда. Петима пък бяха оправдани. Това реши Варненският окръжен съд. 

Хотелът рухна преди три години. При инцидента загинаха четирима работници - Борислав Стефанов, Манол Манолов, Тодор Тодоров и Йосиф Стефанов.

Подсъдими бяха 7 служители на 3 строителни фирми. Те бяха обвинени за неадекватен надзор, неспазване на безопасни условия на труд и че не са предотвратили ръчното подсичане на носещите колони.

Ефективната присъда е за Георги Георгиев, управител на дружеството "Дигинг" ЕООД, наето за разрушаването на хотела. Това е минималният срок, предвиден в Наказателния кодекс.

Три години условно с 5 г. изпитателен срок получи получи Пламен Николов, който е бил на обекта като технически ръководител на "Бултранспорт груп" ЕООД, също наето за събарянето на хотел "Вероника".

Останалите петима обвиняеми по делото получиха оправдателни присъди. Според съда те нямат вина за смъртта на починалите при срутването работници.

Семействата на работниците ще получат по 100 хиляди лева обезщетение.

Осъдените обявиха, че ще обжалват присъдите. Близките на загиналите работници също са решени да обжалват присъдите, като настояват всеки обвиняем да понесе своята вина. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews