За първи път от създаването си Facebook отчита спад на активните потребители

OFFNews 03 февруари 2022 в 14:14 1120 0

За първи път от 18 години насам Facebook отчита спад на броя на активните потебители на мрежата за ден, пише Би Би Си.

Активните потребители на дневна база са намалели до 1,92 милиарда за последното тримесечие на 2021-ва, в сравнение с 1,93 милиарда през предходното тримесечие, твърди компанията собственик на социалната мрежа Meta Networks.

Вследствие на това са намалели приходите на фирмата и средствата за реклама, които отделят рекламодателите, за сметка на тези на конкурентите като TikTok и YouTube. 

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг също отдава спада на продажбите на компанията на отлива на по-младите потребители към конкурентни платформи.

Акциите на Meta са паднали с 20%. Това са около 200 милиарда долара от пазарната стойност на компанията. Meta, която притежава втората по големина платформа за дигитална реклама в света след Google, твърди още, че е била засегната и от промени в поверителността на операционната система на Apple - iOS.

"Промените затрудниха компаниите да насочват и измерват рекламата си във Facebook и Instagram. Това може да коства на компанията около 10 милиарда долара за тази година", заяви главният финансов директор на Meta Дейв Венър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови