Топ 10 предимства на интерактивните платформи за обучение на вашия ученик

OFFNews 21 септември 2021 в 16:29 3054 0

В последната една година процесът на взаимодействие между онлайн обучението и образователната система значително се промени. Развитието на технологиите и достъпността на дигиталните платформи в образованието придобиха съществено значение за разбирането на тази промяна и за адаптирането към желанията и нуждите на потребителите. Колкото и да са противниците на интерактивните платформи в онлайн обучението, в създалата се ситуация на пандемия те са верни помощници на учениците и ще продължават да бъдат и занапред.

Ясно е, че интерактивните платформи за обучение не са перфектни, но помагат и на ученици, и на учители в този процес на дистанционно обучение. С тях запаметяването на учебния материал става много по-лесно и по-бързо. Полезното за ефективността на обучението от употребата на изображения и видеа по време на преподаването е доказано. Много по-лесно може да се обяснят сложни части от учебния материал на учениците, така че те да го разберат с помощта на работеща дигитална образователна платформа. Часовете прекарани в онлайн обучение са много по-интерактивни и приятни, което е стимул за учениците да вземат повече участие в образователния процес и да сa по-концентрирани в час.

Но нека видим кои наистина са 10-те топ предимства на интерактивните платформи за обучение на вашия ученик?!

Свободата за учениците да учат каквото искат - Голямо предимство на онлайн класовете е възможността за проникване толкова дълбоко в темата, колкото желанието на ученика. Образователните интерактивни платформи преодоляват пропастта между безплатна информация и специализирано обучение.

Хартиени учебници - Едно голямо предимство на интерактивните образователни платформи е, че не изискват абсолютно никакви хартиени учебници от своите ученици, които често тежат изключително много в раниците. Онлайн учебните материали могат да се презареждат и актуализират много пъти, за разлика от учебниците, които трябва да се преиздават.

Ресурсите са достъпни отвсякъде и по всяко време - Всички учебни материали могат да бъдат достъпни онлайн, без ограничения. Всеки ученик може да избира подходящо за него време, в което да направи тест, да изгледа видео или да реши забавна задача.

Учебният материал - достъпен с един клик – Едно изключително удобно предимство, ако трябва да се направи преговор точно преди поредното контролно или искате да помогнете на детето бързо преди вечеря.

Максимално удобство и гъвкавост - Едно от скритите предимства на образователните интерактивни платформи е елементът на гъвкавост, който обаче позволява да планирате обучението, съобразено с личното удобство. Като алтернатива може да се разделят учебните си сесии - докато физическото присъствие в класната стая изисква оставане в класната стая за определен период от време, дистанционното обучение дава много повече гъвкавост.

Повече възможности за взаимодействие учител-ученик - Характерът на интернет без граници е едно от най-големите предимства на онлайн класовете. Всяко взаимодействие предлага повече възможности за задълбочаване и растеж, докато учениците получават образованието си и придобиват нови умения.

Всеки ученик може да учи със свое темпо – Темпото се определя спрямо индивидуалните способности на ученика и дигиталните платформи са интуитивни – от учениците се очаква само да ги следват.

Учене според индивидуалния стил на обучение - Някои хора не могат да се концентрират без абсолютна тишина. Други трябва да слушат музика или да се обграждат с дейност, за да останат мотивирани. Докато курсовете в класната стая налагат специфична атмосфера и формат, онлайн обучението позволява оформянето на средата според личните предпочитания.

Насърчават активното и независимо обучение - Можете да се преглежда учебният материал, когато учениците са в правилното състояние на ума. Доброто състояние на ума за учене е „такова, в което децата се чувстват позитивни, уверени, находчиви и отпуснати“.

Изграждане на самодисциплина и отчетност - Докато младите учат чрез онлайн образователна платформа, се научават да търсят отговорност. Постигат целите си и те самите са отговорни за собствения си успех.

Това са само част от предимствата на интерактивните платформи за обучение, които могат да се намерят в България. Сред тях се откроява платформата от ново поколение iZZI, създадена от издателство Клет България. iZZI събира в себе си над 50 000 електронни ресурса, а разнообразието от аудио и визуални материали е допълнено от над 30 000 интерактивни задачи, игри и симулации, 130 учебника и повече от 3000 образователни видеа.

А за да е по-интересно, при активация на план Интернет+ 16,99 получавате и неограничен достъп до платформата, която предлага на учениците възможност да се потопят в света на интерактивното образование. Тарифният план за интернет от Теленор, предназначен специално за деца и ученици, включва и 20 000 национални MB, неограничени MB за платформата iZZI. А за да е още по-приятно, Теленор предлагат и специален пакет за 17,99 лв. на месец, който включва план Интернет+ 16,99 с достъп и неограничени МВ към iZZI и таблет PRESTIGIO Q PRO Grey или ALCATEL 3T 8 4G 2GB RAM на изплащане за 24 месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови