Целта на Марк Зукърбърг за 2016 г. - да създаде изкуствен интелект

OFFNews 04 януари 2016 в 09:38 3408 2

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяви, че целта му за 2016 г. е създаването на изкуствен интелект, който да му помага у дома и в работата му.

Чрез пост в социалната мрежа той обяви, че личното му предизвикателство за 2016-та е да създаде изкуствен интелект като JARVIS от "Железният човек".

Той обещава също да споделя докъде е стигнал с изпълнението на обещанието си през годината.

Миналия месец Марк Зукърбърг обяви, че планира да дари 99% от акциите си във Facebook. Така той отпразнува раждането на дъщеря си.

В началото на всяка календарна година Зукърбърг си поставя лично предизвикателство и за 2015-та то беше да прочита по две книги всеки месец, да научи мандарин и да се запознава с нов човек всеки ден.

За предизвикателството си за 2016 година Зукърбърг пише: "Ще започна, като проуча съществуващата към момента технология. След това ще започна да я уча да разбира гласа ми, за да контролира всичко в дома ни - музиката, светлините, температурата и т.н. Ще я науча да отваря входната врата на приятелите ми, когато звънят, като преди това поглежда лицата им през шпионката. Ще я науча да ми казва дали нещо се случва в стаята на Макс и дали има нужда да отида, ако в този момент не съм с нея. От друга страна, в работата ми тя ще ми помогне да изградя по-добри услуги и да ръководя организациите си по-ефективно".

Във Facebook прекарвам много време в инженерна работа, за да изградя нови неща. Работата ми ме възнаграждава най-много, когато се задълбоча в детайлите на техническите проекти. Правя го по отношение на Internet.org, Oculus, Messenger. Но наградата е различна, когато сам изграждаш нещата, така че личното ми предизвикателство тази година е да направя това. Ще бъде забавно интелектуално предизвикателство. Нямам търпение да споделя това, което науча през тази година, пише още Зукърбърг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!