Samsung оправят опасните Galaxy Note 7 с приложение

ОFFNews 10 декември 2016 в 09:17 3902 6

Samsung обяви, че в средата на декември ще разпространи софтуерен ъпдейт, който ще неутрализира изцяло запалимите смартфони Galaxy Note 7, предава БНТ.

Приложението, насочено към проблема, който удари тежко компанията, е насочено само към Съединените щати.

93% от всички изтеглени апарати на американския пазар вече са върнати в рамките на програмата за замяна, твърди производителят. Операторът Verizon обяви, че няма да се присъедини към неутрализиращия ъпдейт заради риск за потребителите на спрения модел, които още нямат алтернативно устройство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12196

6

Insaf

12.12 2016 в 10:56

Нот 2 и 3 на Самсунг, са едни от най-здравите смартфони. Каквито и проблеми да има с новите, който си е фен и е ползвал, няма да се откаже никога

15914

5

поп Дръвчо

10.12 2016 в 16:31

Неутрализирането ще се състои в пълната невъзможност за зареждане. Просто колкото има в батерията ще изкара след което Note7 няма да може да се използва повече. Това евентуално ще накара и най-големите му фенове да идат да си го сменят.

12335

4

ПешУ

10.12 2016 в 11:08

Пеше, техническата неграмотност не е порок.
=============
Какавидков, ама аз въобще не коментирам техническата грамотност... Напълно наясно съм с контролирането на заряда на литиевите батерии...
Въпроса е в обикновената езикова 'неграмотност' - едно е да неутрализираш проблема, а друго - самия телефон :)
Използването на неточен език е простимо донякъде, когато ние си лафим тук, но става изключително опасно когато медиите / журналистите използват такъв език - ние с теб знаем за какво става въпрос, но хората/децата, които не са толкова наясно, ще започнат да копират изрази и т.н...

13056

2

Какавидков

10.12 2016 в 10:41

Пеше, техническата неграмотност не е порок.
Във всички телефони заряда на батерията се управлява от софтуер в специален контролер. Предимството на старите телефони и заядни е, че зарядното подава максимално напрежение на телефона почти равно на максималното напрежение на батерията и контролера дори и да е сбъркан, може да не я дозареди, но неможе да я презареди или подаде по голям енегиен импулс от колкото топлина + заряд батерията може да поеме.
При бърз заряд 2 контролера може да поиска от зарядното 9В и ще ги получи за интензивен енергиен импулс и бързо зареждане, а батерията си е още 5В. Но там топлинния проблем е решен.
При бърз заряд 3 (ноте7) напрежението може да е 20В. И очевидно проблема с топлината разсеяна от батериите при вкарване на такава енергия е проблем.
Та софтуер може спокойно да регулира процеса.

12335

1

ПешУ

10.12 2016 в 10:23

"който ще неутрализира изцяло запалимите смартфони"
=====
Това ми харесА - слагаш ъпдейта и телефона се неутрализира... Дали ще се самовзриви или анихилира - не са уточнили :)