С Galaxy S24 Ultra пътуването става AI удоволствие

Павлин Луканов 18 март 2024 в 08:57 32006 0

Samsung Galaxy S24 Ultra

Снимка Samsung

С Galaxy S24 Ultra пътуването става AI удоволствие

В началото на годината Samsung представи новото си поколение смартфон флагмани Galaxy S24, като акцентът в линията е върху функционалностите с изкуствен интелект под формата на пакета Galaxy AI. Така устройствата се сдобиват с много възможности, с които да бъдат полезни в разнообразни ситуации. Преди обаче да погледнем върху конкретни примери за това, ще е добре да си припомним и какво предлага новото топ предложение, Galaxy S24 Ultra.

Galaxy S24 Ultra – флагман от най-висок клас

Устройството впечатлява с големия си 6.8-инчов екран с адаптивна честота на опресняване от 1 до 120 херца за плавна картина и яркост до 2600 нита. На фона на това телефонът е с новото защитно покритие Corning Gorilla Armor, което предлага по-висока издръжливост срещу надрасквания и намалява отблясъците, като отново идва със стилус S Pen за повишаване на продуктивността.

Galaxy S24 Ultra е първият телефон на компанията с титанова рамка, която предлага по-добра издръжливост. Моделът има и по-тънък корпус от този на предшественика си, което улеснява работата с него. За гарантиране на най-висока производителност Galaxy S24 Ultra залага на специално разработения Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform за Galaxy с ефективна технология за охлаждане.

Galaxy S24 Ultra разполага и с камера с Quad Tele System с нов обектив с 5-кратно оптично приближение към 50MP сензор, улавящ с 60% повече светлина. Наличен е също така 10MP сензор с 3-кратен зуум, както и 200MP главен сензор. Комбинацията е завършена от 12MP сензор с ултраширокоъгълен обектив за заснемане на обширни сцени.

Galaxy AI в помощ за безпроблемна почивка

Най-вероятно много от вас ще се съгласят със заключението на поета Пеньо Пенев, че „Човекът е човек, когато е на път“. Това е времето, в което не мислим за ежедневието и особено за работа. Доста често пътешествията в чужбина водят и до някои предизвикателства, за които обаче вече има технологични решения. Въплъщение на това е пакетът Galaxy AI, който е в основата и на новия Galaxy S24 Ultra.

С този модел в ръка, ваканцията в чужбина става още по-приятна. Така например, разхождайки се из Рим, винаги можете да получите бързо и лесно информация за всяка забележителност директно от телефона си чрез Circle to Search with Google. След продължително натискане на бутона Home можете да ограждате в кръг или докосвате всяко нещо върху екрана на смартфона и да получите полезни резултати, свързани с вашето търсене.

Какво означава това на практика? Отивате до Колизеума, вадите телефона си и щом видите монумента на камерата, можете чрез Circle to Search with Google да научите всичко най-важно за него. Това разбира се важи с пълна сила и за многото други исторически забележителности. Това, което е още по-хубаво е, че опцията е дори по-лесна за използване чрез писалката S Pen.

В Рим има и много страхотни ресторанти, които си заслужава да посетите, като е добре да се подготвите предварително с резервация. Чрез превод в реално време с Live Translate, която работи на 17 езика (засега без български), получавате преводи по време на двупосочни гласови и текстови разговори. Така, при условие, че говорите английски например, няма да се притеснявате да направите резервацията си, ако персоналът използва само италиански. А ако не можете да се сетите за вида на пицата, която току-що са ви сервирали, а менюто е вече в ръцете на друг клиент, може лесно, бързо и дискретно да се възползвате от уникалната функция Circle to Search with Google - снимате вкусната пица, ограждате с кръг или просто подчертавате и телефонът ви предоставя изобилие от резултати.

Понякога пък просто ни е нужно малко упътване от местни жители, за да видим потайностите на града, но отново може да се натъкнем на езикова бариера. Тук идва опцията Interpreter за превод на разговори на живо, като разговорът се превежда незабавно в изглед с разделен екран, за да може всеки да чете това, което казва събеседникът му. Функцията работи дори без мобилни данни или Wi-Fi.

При наличието на отлична камера и място, което има толкова много неща за снимане, очаквано ще имате и много кадри. За да постигнете максимално добри резултати, има някои полезни трикове, отново на база на изкуствен интелект. Става дума за опциите

Generative edit и Edit suggestion

Чрез тях е възможен анализ на дадено изображение с възможност на регенериране при преоразмеряване, премахване или променяне позицията на обекти. Така можете да премахнете нежелани случайни хора или обекти от композицията си. При разширяване на снимка изкуственият интелект може да добави автентичен заден фон.

Има и препоръки за перфектните промени за всяка снимка, като например премахване на отблясъци и нежелани обекти. Също така можете да добавяте портретен ефект и да оцветявате изображения.

И тъй като в съвременния свят все едно не сме пътували, ако не споделим снимки в социалните мрежи … от Samsung са се погрижили за перфектно представяне с вграждане на функции от камерите в приложения от трети страни като Instagram. Така снимките се показват и в по-високо от стандартното качество при споделяне.

Като за финал

Samsung Galaxy S24 Ultra е отлично предложение за хората търсещи най-доброто от мобилния свят. Този флагман предлага цялостна флагманска конфигурация от компоненти, включително голям и ярък екран, мощен чипсет, премиум изработка и първокласна камера. Това се допълва отлично от новия пакет с функционалности базирани на изкуствения интелект, Galaxy AI. Ръка за ръка, хардуерът и софтуерът дават цялостна комбинация, която ще е от ползва за разнообразни ситуации.

Не на последно място, независимо кой смартфон от серията ви допадне, до 30 юни 2024 г. всеки, закупил модел от новата Samsung Galaxy S24 серия, ще получи безплатно MS One-Drive 100 GB в продължение на 6 месеца. Още, новите собственици на модел от серията Galaxy S24, ще могат да се възползват и от 3 месеца безплатно ползване на YouTube Premium.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!