Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори (видео)

Reuters: Славните дни за Samsung свършиха

OFFNews 04 август 2015 в 15:35 6411 6

Снимка EPA

В продължение на четири години Samsung береше плодовете от успеха на смартфоните си Galaxy, от които спечелиха милиарди долари в конкуренцията с Apple. Идващите години обаче ще бъдат по-мрачни за южнокорейския технологичен гигант, пише Reuters.

Сега компанията е принудена да намали цените, ако иска да се справи с конкуренцията на съперниците си, сред които китайския Huawei Technologies Co Ltd и Xiaomi Inc, в средния и по-нисък клас на пазара. Техните телефони са по-евтини, но използват същата операционна система Android и постоянно подобряват телефоните си.

Маржът на печалбата на Samsung падна от 15.5% през април 2014 г. на 10.6% през април 2015 г., въпреки че тогава беше пуснат Galaxy S6. Компанията остава най-големият производител на смартфони, но Apple жъне повечето награди.

Миналата седмица Samsung обявиха, че ще продължат с усилията си да увеличат доходоносността си и пазарния си дял, разкривайки плановете си да започнат предлагането на телефони с по-голям екран, както и по-изгодни телефони.

Инвеститорите и анализаторите казват, че групата има правото да продължи да се бори да остане на пазар, който генерира купища пари, но смятат, че Samsung няма да е в състояние да се пребори с Apple по отношение на хардуера и ще продължи да изостава след американския гигант, ако липсва голям технологичен пробив.

Признавайки трусовете, южнокорейската компания обяви миналата седмица, че ще коригира цените на моделите Galaxy S6 и S6 edge, за да увеличи печалбите си през третото тримесечие.

През юли компанията вече намали цените на дребно на S6 edge в Южна Корея с около 55.80 паунда.

Тя планира да пусне и конкурентни продукти от средния и ниския клас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови