Samsung ще инвестира в България

ОFFNews 14 май 2015 в 23:02 3207 0

Samsung ще финансира програма за интелигентно интерактивно учене на стойност над 6 млн. долара, която ще обхване български университети и 84 училища, съобщи Росен Плевнелиев при посещението си в Южна Корея.

По време на посещението на държавния глава в Република Корея беше подписан меморандум за разбирателство между Samsung Electronics и „София Тех Парк“ АД. Samsung Electronics и „София Тех Парк“ АД ще си сътрудничат в осъществяването на проекти и инициативи за подобряване на националната конкурентоспособност, насърчаване на обучението в сферата на дигиталните технологии и подобряване на образованието за постигане на интелигентен растеж. Компанията ще споделя и опита си в иновациите с българския ИТ-сектор.

От корейската софтуерна компания MIDAS IT българското Министерство на образованието и науката получи като дарение компютърни програми за симулиране и моделиране на различни технически и биологични системи. 

В областта на енергетиката президентът Росен Плевнелиев е обсъдил с корейската страна възможностите корейски компании да участват в изграждането на терминал за втечнен газ, съвместно с Гърция. 

„Много световни компании вече оперират в България и ще се радваме повече корейски компании да стъпят в страната ни. Ще задълбочим бизнес контактите в сектори като информационните технологии, инфраструктура, енергетика, транспорт и логистика, автомобилна индустрия, земеделие и храни, аутсорсинг и туризъм. Ще проведем и съвместен корейско-български бизнес форум. Приветстваме проявения засилен интерес на корейски компании в енергийни и инфраструктурни проекти, и в сферата на селското стопанство“, каза още Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови