Жертвите на опустошителното земетресение в Мексико станаха 90

OFFNews Последна промяна на 10 септември 2017 в 11:24 1789 1

Броят на жертвите от мощното земетресение в Мексико преди три дни вече е най-малко 90, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Службите за справяне с извънредни ситуации в южния мексикански щат Оаксака съобщиха вчера, че само там до момента е потвърдена смъртта на 71 души.

Най-малко 15 са загиналите в съседния щат Чиапас според местните власти, а в намиращия се малко по на север щат Табаско има потвърдени 4 смъртни случая.

Трусът с магнитуд 8,1 бе регистриран в Тихия океан край бреговете на Чиапас в четвъртък. Той бе по-силен от опустошителното земетресение през 1985 г., което разруши цели квартали в столицата Мексико и взе около 10 000 жертви. Този път обаче броят на загиналите е далече по-малък, защото южната част на страната е по-слабо населена.

Спасителните работи след труса в четвъртък продължават. Повечето хора от засегнатите райони все още лагеруват на открито и се страхуват да се завърнат по домовете си, защото се опасяват, че техните конструкции са отслабени и те могат да рухнат от продължаващите вторични трусове.