Зеленски: Защитаваме Украйна сами, световните сили гледат отдалеч

Вчерашните санкции убедиха ли Русия? Ние чуваме в нашето небе и в нашата земя, че това не е достатъчно, каза президентът

OFFNews 25 февруари 2022 в 08:35 20235 5

Снимка Facebook/Володимир Зеленський

Русия нанася ракетни удари по мирните градове на Украйна за втори пореден ден, заяви президентът на Украйна Владимир Зеленски във видеообръщение, цитиран от Униан. 

По думите му под атака са и жилищни сгради, а не само военни обекти. 

„Целта на тази атака е натиск. Натиск върху вас, скъпи граждани. Натиск върху цялото ни общество. Подчертавам: не само върху властите, но и върху всички украинци. И днес дори повече от вчера. Нашите момчета и момичета, всички защитници на Украйна не позволиха на противника да реализира оперативния план на инвазията още в първия ден, каза още Зеленски. 

Президентът подчерта, че противникът е спрян в повечето посоки, водят се боеве. Зеленски отбеляза, че системите за противовъздушна отбрана защитават небето, но вражеските самолети подло действат над жилищни райони, по-специално в Киев. 

"Ние защитаваме нашата държава сами. Най-мощните сили на света гледат отдалеч. Вчерашните санкции убедиха ли Русия? Ние чуваме в нашето небе и в нашата земя, че това не е достатъчно", каза Зеленски. Имаме нужда от ефективна международна помощ. Имаме нужда от антивоенна коалиция, написа той в туитър. 

Държавният глава призова всички украинци да се мобилизират и да си помагат взаимно, както и на армията.

Съдбата на украинците зависи само от нас. Никой друг освен нас няма да жертва живота си. Ние сме на собствена земя, истината е зад нас. Ракетите „Калибър“ са безпомощни срещу нашата свобода, заяви Зеленски.

Той подчерта: Русия все пак ще трябва да говори с нас за това как да сложим край на боевете и да спрем тази инвазия. „Колкото по-рано започне разговорът, толкова по-малко ще бъдат загубите за самата Русия“, каза Зеленски.

Президентът се обърна и към руснаците.

„Скъпи граждани на Руската федерация, както казах, тази вечер започнаха да бомбардират жилищни райони на града-герой Киев. Всичко напомня за 1941 г. Всички граждани, които излизат на протест: виждаме ви. Това означава, че започвате да вярвате в нас. Борете се за нас, борете се срещу войната", призова Зеленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

8

dolivo

25.02 2022 в 16:13

тая тактика на вадене на всяка несправедливост срещу българи в миналото, някаква стратегия ли е?

за оправдаване на ситуацията ли го пишете това с точките?

вие от принципи ли се водите, или от криворазбрана вендета?

безпринципен трол, изключително вреден за семейството си и децата си само може да се опитва да оправдава нашественика по такъв нерелевантен начи.

непорастнал мъж или платен опорчик, все тая , вредна гнида сте вие, никаква полза от вас в обшеството

5827

6

pisnamiotmutri

25.02 2022 в 11:21

Световните сили са в търговията с оръжия. Разбира се, че ще гледат отдалеч. Ние си купуваме самолети, сега Украйна ще е аргумент да въоръжаваме армията. Нови милиарди уреди Путин.

800

4

acer666

25.02 2022 в 10:31

Напчо: Това са пълни глупости и пропаганда. Много сте глупави българите АМАА много

1067

3

Kan

25.02 2022 в 09:40

През 1941 год срещу Киев е фелдмаршал фон Рундщет!Сега защо не изпратите безсмъртният полк?!!!!Ех , Путин ,ако можеше сега да те види баща ти ?!

-8580

1

За съжаление е прав. И сама Украйна е силна и ще помете Руските терористи.