Зеленски в навечерието на Коледа: Робството има още по-висока цена от свободата

OFFNews 25 декември 2022 в 03:00 3483 5

Снимка Getty Images

Свободата има висока цена. Но робството има още по-висока цена, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в предизвикателна реч късно в събота. Той призова народа си да устои на руските атаки, докато празнуват Коледа, предаде Би Би Си.

Ракетните и безпилотните атаки на Русия оставиха милиони украинци без ток, отопление и течаща вода. На 24 декември руски въздушни удари убиха 10 души в южния град Херсон. Украинските власти съобщиха, че има и 68 души са ранени, и призоваха местните жители спешно да дарят кръв.

Описвайки Русия като "терористична страна", Зеленски обвини руските войски, че "убиват с цел сплашване и удоволствие". В публикация в социалните мрежи украинският президент показа снимки на улици, осеяни с тела и горящи автомобили, като заяви, че "светът трябва да види и разбере срещу какво абсолютно зло се борим".

Херсон, единствената регионална столица, превзета от Русия, откакто тя започна пълномащабната си инвазия на 24 февруари, беше освободен от Украйна миналия месец. Оттогава той често е обект на нападения от страна на руските сили, разположени на източния бряг на река Днепър. От Кремъл многократно са отричали, че атаките ѝ са насочени към цивилни граждани. Въпреки това руският президент Владимир Путин наскоро призна, че руските войски са нанасяли удари по важни за Украйна енергийни съоръжения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

4

Johnny B Goode

25.12 2022 в 10:27

Днес явно дежурен по триене на коментари в редакцията е рашисто-фашист

-795

3

Дедо МразИ

25.12 2022 в 09:57

Можели Коледа без идиоти и наркомани на Коледа ?

706

1

order

25.12 2022 в 04:25

Да бехте ни спестили тормоза от тоя образ поне на тия светли празници...
Хората не смеят да включат или отворят ТВ, радио, хладилник и тоалетната даже... от всякъде изкача тоя с непрания пуловер!!!